News

Přestavba Kouzlo starých tradic v domě

Před a po: Přestavba bytu ve starém berlínském domě

Začali jsme od nuly, odstranili jsme některé stěny a přesunuli kuchyň na místo. koupelna

Josefine Andrae

Josefine Andrae 25. ledna 2020

Houzz-Contributor mit einer Vorliebe für schöne Deko, Mitbringseln aus fernen Ländern, Bücher, Blumen und Pflanzen aller Art.

Uložit komentář 9 Líbí se 81
podíl
Twitter Email
vytisknout
Fotografie «Před»
Pizzeghello Architekten Uložit fotografii

O projektu
Místo: Berlín, Německo
Velikost: 70 čt. M
Kdo zde bydlí: klíčový pro
Architekt projektu: Boris Pizzegello
pohled: Luca Girardini

Protiklady dodávají domovu ráz, což se přesně stalo v tomto projektu, kde se snoubilo kouzlo starého domu s moderními materiály a stylem. Když noví majitelé byt kupovali, byl ve špatném stavu a téměř bez topení. Místnosti ale měly vysoké stropy a zachovalá kachlová kamna.

Pizzeghello Architekten Uložit fotografii

Dispozice bytu

Majitelé chtěli do bytu umístit kombinovanou kuchyň-jídelnu-obývací pokoj, koupelnu s oknem a ložnici. Proto došlo ke změně dispozice. Zpočátku byly kuchyně a obývací pokoj v oddělených místnostech, vedle nich byla malá spíž a koupelna bez oken (předchozí hranice jsou na plánu znázorněny žlutě).

Pizzeghello Architekten Uložit fotografii

Na samém začátku prací na projektu se architekt rozhodl prověřit, které stěny v bytě jsou nosné. Ukázalo se, že stěny, které šly bourat, byly z pórobetonu a neunesly zátěž podlah.

Fotografie «Před»
Pizzeghello Architekten Uložit fotografii

Dříve se prostory vytápěly pouze starými kamny. Po rekonstrukci bylo v bytě zavedeno plynové topení.

Zajímavé:  Jak udělat temnou místnost jasnější: 8 nápadů od profesionálů.

Fotografie «Před»
Pizzeghello Architekten Uložit fotografii
Na fotografii pohled do obývacího pokoje před rekonstrukcí
Luca Girardini — Fotografie Uložit fotku

Po: V důsledku přestavby a přemístění příček vznikl velký otevřený prostor pro kuchyň, jídelnu a obývací pokoj.

Pro optické oddělení kuchyně (dříve koupelny) od obývacího pokoje a jídelny byla stěna za kuchyňskou linkou natřena tmavě modrou, téměř fialovou barvou. Další pohledová hranice kuchyně je vyznačena betonovou podlahou.

Luca Girardini — Fotografie Uložit fotku

Kuchyňský modul byl vyroben z masivního dubu podle skic architekta. Pracovní deska byla pokryta tmavou mozaikou (rozměr 2×2 cm).

Luca Girardini — Fotografie Uložit fotku

Kostka na míru působí nejen jako úložný prostor, ale také jako postel pro hosty. Černá strana krychle směřuje do kuchyně a bílá strana do obývacího prostoru. V této dřevěné konstrukci jsou ukryty i kuchyňské spotřebiče a pračka.

Luca Girardini — Fotografie Uložit fotku

Na kostku byla umístěna široká matrace, která vytvořila další spací plochu. Vysoké stropy v horní úrovni poskytují dostatek prostoru pro spaní a odpočinek. Boční stěny konstrukce vyčnívající nad matraci zajišťují bezpečnost spících.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»