News

Zamilujete se! Venkovský dům 210 mXNUMX. ms ohromující povrchovou úpravou a velmi útulným interiérem

Zamilujete se! Venkovský dům 210 mXNUMX. ms ohromující povrchovou úpravou a velmi útulným interiérem

NEUVĚŘITELNÉ PŘED A PO! Elegantní dvoupokojový byt 46 m70. mv panelu XNUMX. let. Rumtur

Historie tohoto domu začala neobvykle: nejprve majitelé požádali Anastasii Struve o úpravu krajiny, a poté, co navrhla park, gril a zahradu, požádali o provedení interiéru. Dům byl již postaven a zvenčí dokončen, ale interiér byl „zabetonovaný“ a potřeboval důkladnou rekonstrukci. Architekt tento prostor přehodnotil s ohledem na potřeby klientů a výsledkem byl útulný, personalizovaný interiér.

Zamilujete se! Venkovský dům 210 mXNUMX. ms ohromující povrchovou úpravou a velmi útulným interiérem

Zákazníky jsou manželé, aktivní lidé, kteří mají rádi sport a nějakou dobu i vinařství. Unavení životem v hlavním městě se rozhodli přestěhovat mimo město a zařídit vše pro pohodlný život v blízkosti přírody. Oba mají důležitou práci, a tak chtěli prostor, který by je připravil pro odpočinkovou dovolenou, připomínal jim cestování a byl skvělým místem pro setkání s přáteli.

Zákazníci měli také speciální požadavek: vyrobit vinotéku — speciální místnost, kde by se skladovalo autorovo domácí víno, umisťovaly se sudy a lahve.

Rozložení

Polovina vnitřních stěn postavených developerem byla rozebrána. V přízemí byla odstraněna předsíňová stěna a bylo tak možné později osadit místo ní skleněnou příčku. Stěna oddělující schodiště byla také odstraněna, aby dále vznikla zvláštní místnost — vinárna pod schody.

Navíc se zbavili zdi mezi koupelnou a kanceláří a na její místo postavili novou, s výklenky: na straně kanceláře udělali výklenek pro šatnu, na straně koupelny — na sprchu.

Ve druhém patře se hlavní změny dotkly soukromé části majitelů s koupelnou a šatnou. Odstranili stávající zdi, protože nebylo možné přivézt velký nábytek, a postavili nové. Postavili schodiště. Zbytek změn byl menší, většinou se stávající otvory trochu posunuly.

Zajímavé:  Pro fanouška filmu „Alien“: jednopokojový byt 44,5 mXNUMX. m.

Dispozice se tak ukázala jako pohodlná, ideálně vypočítaná z pohledu potřeb majitelů. První patro je rozděleno na dvě části: první je vstupní prostor se šatnou, kanceláří (která může v případě potřeby plnit roli pokoje pro hosty), koupelnou pro hosty, vinárnou; druhým je otevřený prostor kuchyň-obývací pokoj (odkud jsou východy na terasu ve tvaru L).

Ve druhém patře je na jedné straně ložnice, koupelna a šatna pro rodiče, na straně druhé je pokoj pro hosty a dětský pokoj s vlastní koupelnou (během rekonstrukce měli majitelé k dispozici dítě).

interiér

Architekt vytvořil útulný prostor pro relaxaci v kteroukoli roční dobu, poskytující majitelům a jejich přátelům komfort moderního hotelu a teplo venkovského domu v horách. Předmětem inspirace bylo cestování zákazníků, jejich láska k horám, domácímu vinařství a čerstvým květinám.

Tapeta s horskou krajinou v obývacím pokoji jako by otevřela místnost směrem ven a opticky ji zvětšila. Téma chaty je podpořeno falešnými trámy s letitým efektem; K nim byla navržena i šatní skříň: byla vyrobena přímo na místě z dřevěných panelů a žaluziových dveří, pokrytých mořidlem a voskem.

Prostory kuchyně, jídelny a obývacího pokoje jsou umístěny na stejné ose, za sebou. Tato kompozice prostoru činí proporce podlouhlé místnosti harmoničtějšími.

Lampy jsou zvláštní chloubou autora projektu. V jídelně je stínidlo ručně vyrobené technikou makramé (Světlana Ioffe), v obývacím pokoji je vyrobeno z větviček pokrytých zlatou barvou. Bílé skvrny poskytují horní světlo, je stmívatelné.

Vpravo od kuchyně je vstupní/výstupní prostor, je zde malý grafický věšák a kobereček. Napravo od ní je skříň namalovaná majitelkou – nádherný příklad toho, jak lze nábytek z masového trhu proměnit v umělecký předmět.

Chodba je vyzdobena v boho stylu. Zrcadlo s makramé třásněmi se hodí k proutěnému květináči a ručně vyrobenému stínidlu (v jídelně). Pod schody vedoucími do druhého patra je vinárna. Navíc se rozhodli udělat z této místnosti akcentační místnost: nyní hned od vchodu je výhled na okno ve zdi, za kterým můžete vidět všechny tyto velmi atmosférické věci. A dokonale zapadají do stylu interiéru.

Zajímavé:  Přemístění kuchyně: na čem se lze dohodnout a co je tabu.

Prostor schodiště byl pokryt dekorativními panely s přírodními motivy připomínajícími pole, lesy a hory. Netkaná krytina odolná proti opotřebení je darem z nebes pro průchozí prostory. Kresba byla umístěna tak, že se zdá, jako by zajíc utíkal po schodech.

V hlavní ložnici pokračují dekorativní témata nastavená prostorem v prvním patře: stejná kombinace bílé a modré, přírodní materiály, proutěné křeslo a lampa IKEA. Vyřezávané čelo postele bylo vyrobeno podle výkresů autora projektu.

V koupelně vedle hlavní ložnice je strop neobvykle zdobený tmavě modrou barvou. Tato technika dodává místnosti intimní atmosféru.

V ložnici pro hosty je téma přírody velmi jemně a jemně odhaleno prostřednictvím vyvážené palety mléčných, teplých béžových, pudrově růžových odstínů. Potřebnou „kolekci“ dostal interiér pomocí černých akcentů.

V koupelně pro hosty ve druhém patře bylo podle návrhu pouze spodní okno a architekt navrhl zákazníkům udělat další podkrovní okno. Za prvé bylo více světla a za druhé se v okně objevily zelené koruny stromů. Spolu s břízami na tapetě tvořily ucelenou kompozici.

Interiér má schopnost se rozvíjet a měl štěstí na své majitele. Takže tito kreativně nadaní lidé po dokončení své práce s Anastasií Struve nezávisle vytvořili rekreační oblast ve druhém patře, přesně zapadající do stylu. Dlaždice odrážejí styl výzdoby vinárny (která se nachází v prvním patře pod schody), stejně jako dekorativní keramické panely v koupelně. Na stropě je imitace dřeva, stejně jako v ostatních místnostech domu, ale zde je dřevo neopracované, má přirozený odstín a dokonale splyne s krajinou za okny.

Anastasia Struveová

Anastasia Struveová Architekt, autor projektu

V různých fázích práce byly potíže. Na začátku jsme se tedy potýkali s problémem nekvalitní konstrukce střešních trámů (od developera), ale společně se stavebníky jsme vyřešili všechny záležitosti ohledně zesílení střechy. Další z nejtěžších otázek bylo, jak vyvložkovat stávající komín ve druhém patře. Trubka totiž vedla co nejblíže k oknu ve stěně koupelny pro hosty a pokud bychom zvolili standardní sádrokartonový obklad, část malého okna bychom zavřeli. Rozhodl jsem se pro konstrukci stěny použít spíše stropní profil pro sádrokarton než stěnový profil — je mnohem tenčí a namísto použití tenkého materiálu pro opláštění standardní tloušťky. Tím jsme maximálně zmenšili tloušťku stěny boxu a ušetřili okno. Celý projekt byl dokončen za 3 roky. Souběžně s interiérem probíhaly práce na vnější výzdobě domu, terénní úpravy území a práce na pomocných konstrukcích.

Zajímavé:  12 způsobů, jak mít ve školce pořádek.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»