News

Útulný a moderní: loft pro rodinu na místě bývalé továrny

Útulný a moderní: loft pro rodinu na místě bývalé továrny

NEUVĚŘITELNÉ PŘED A PO! Elegantní dvoupokojový byt 46 m70. mv panelu XNUMX. let. Rumtur

Neobvyklé umístění navrhlo designérům brutální loftovou estetiku tohoto moskevského bytu. Byl vyvážen tradičním uspořádáním a zcela neutrálními detaily.

Útulný a moderní: loft pro rodinu na místě bývalé továrny

Manželé si koupili byt v domě se železobetonovým skeletem postaveném v 70. letech. XX století Objekt byl přeměněn na bytové bydlení s loftovou estetikou. Vysoké stropy a obrovská okna přiměly architekty nejen k návrhu dekorativního zdiva, ale také k tomu, aby nosné podpěry byly pro obytné prostory neobvyklé. Bylo potřeba studio, ložnice pro rodiče a dceru, samostatná koupelna a dostatek úložného prostoru. Umírněné brutální designové techniky byly vítány.

Montáž televizní obrazovky v obývacím pokoji vyžadovala extrémně rovný a hladký povrch. Nosné podpěry vyčnívající ze stěn byly „obložené cihlami“ a každá byla v horní části zdobena.

Montáž televizní obrazovky v obývacím pokoji vyžadovala extrémně rovný a hladký povrch. Nosné podpěry vyčnívající ze stěn byly v horní části „ozděny“, každá byla zdobena masivními hlavicemi z omítnutého sádrokartonu rozšiřující se směrem ke stropu – zdá se, že jde o masivní prvky vlastní továrním budovám raného věku; 20. století.

přeplánování

Volná dispozice bytu s vnějšími obrysy ve tvaru L, čtyřmi okny a úzkým protáhlým vstupním prostorem poskytovala řadu výhod, ale vyžadovala i určité triky. Při zařizování ložnic na vzdáleném konci širokého rukávu tedy muselo být velké okno rozděleno příčkovým překladem, aby dispozice pokojů zůstala jednoduchá a pohodlná. Podél jedné ze stěn vstupního prostoru byly dvě šatny a prádelna. Mezi posledně jmenovaným a školkou bylo WC a koupelna.

Vedle menšího okna ateliéru je kuchyň, v těsné blízkosti okna barový stůl kombinovaný s kuchyňskou deskou. Sněhově bílá zástěra z dlaždic s tenkým reliéfem působí vzdušně.

Vedle menšího okna ateliéru je kuchyň, v těsné blízkosti okna barový stůl kombinovaný s kuchyňskou deskou. Sněhově bílá zástěra z dlaždic s tenkým reliéfem působí vzdušně a křehce, jídelní deska z masivního ořechu přitahuje pohledy svou přirozenou silou

Zajímavé:  Jak nainstalovat nebo vyměnit spodní ventil.

Dokončete

Z pěnových bloků se postavily nové příčky a nalil se potěr. Kvůli tomu musely být značně sníženy stropy, po kterých vedly technické komunikace (místy až o 0,7 m), pokryty sádrokartonem. Některé stěny byly obloženy dlaždicemi, které velmi přesvědčivě napodobovaly klinkerové cihly, některé byly vymalovány a pokoje byly pokryty dekorativní omítkou. Podlahy ve většině místností včetně kuchyně byly položeny širokými inženýrskými dubovými deskami se zkosením, vedle vstupních dveří na chodbě a v koupelnách porcelánová dlažba. Většina nábytku byla vyrobena na zakázku podle skic autorů projektu, radiátory byly zvoleny jako nízkopodlažní. Pokoje byly vybaveny klimatizací, externí jednotky byly instalovány na speciálně určený balkon.

Soklové lišty a profilované římsy jsou vyrobeny podle jednotlivých skic, ty jsou vyrobeny ze sádry. Design obou ložnic je založen na velmi elegantním funkcionalismu. Skříně a regály pro.

Design

V tomto projektu se nám podařilo zachovat původní energii loftového stylu, ale přizpůsobit ji pohodlnému rodinnému životu. Ortogonální obrysy všech konstrukčních prvků, funkčně propojené plánovací a designové detaily, rytmická rovnováha — takové kvality jsou vlastní přední části bytu i obytným prostorům.

Dokončení vypadá jako skutečné zdivo: ve stěnách byly vytvořeny výklenky podle výšky dlaždic - po jejich vyplnění dlaždicemi podobnými klinkerovým cihlám se úrovně stěn s různými povrchovými úpravami shodovaly.

Přímé trajektorie pohybu jsou prostorné a vedou k obrovským oknům — „světelné chodby“, jak se na půdu sluší, vytvářejí vynikající sluneční záření všech místností a prostor. Úložné plochy jsou skryté, kuchyňské moduly se vkládají do speciálně pro ně vyrobené niky — to zajišťuje jak snadné čištění, tak čistý designový koncept. Integrální a rozšířený rytmus podporují vysoké interiérové ​​dveře, postavené v jedné rovině ze strany hlavních místností bez obložek a se skrytou montáží zárubní.

Nástěnná instalace šetří čas na čištění. V koupelně se souvislý koberec vzorovaných dlaždic nad vanou postupně ztenčuje a mizí u „cihlové“ zdi

Jako plastové prvky jsou pojednány konstrukční detaily (nosné pylony), nástěnné dekorace (vibrující zdivo z obkladů imitujících klinker), vestavěná a závěsná svítidla a nábytek, který je většinou vyráběn na míru.

Osvětlení okapů zdůrazňuje expresivitu textur a tvarů. Díky takové konzistenci všech detailů získal interiér sochařskou expresivitu, připomínající díla Henryho Moora.

Zajímavé:  Jak zlepšit životní podmínky pomocí mateřského kapitálu.

Nápad majitele ozdobit strop dřevěnými trámy prošel originální proměnou - místo nich se v chodbě-chodbě objevilo pět dlouhých vestavěných lamp; podobný b.

Architekti Ilya Korshik, Michail Toporov

Celkem jsme navrhli asi deset plánovacích řešení. To, co je optimální pro ateliér umělce nebo bydlení jedné osoby, není úplně vhodné pro tříčlennou rodinu, a tak vznikly oddělené ložnice.

V podhledech je zabudován akustický systém. V ložnicích se používá odražené světlo, aby bylo osvětlení měkčí a rozptýlenější. Hlavní lampy jsou vybaveny stmívači. V ložnici rodičů je funkčně využita i malá nika mezi nosnou podpěrou a vnější stěnou: obsahuje vestavěnou skříň, v jejíž horní části je věšák na bundy, ve spodní části je je sekce pro uložení obuvi. Opodál byl vysunut pylon a byl v něm ukryt revizní poklop topení.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»