News

Světlý eko-interiér pro mladou rodinu

NEUVĚŘITELNÉ PŘED A PO! Elegantní dvoupokojový byt 46 m70. mv panelu XNUMX. let. Rumtur

Moderní design s prvky minimalismu, funkcionalismu a fusion doplňují příjemné ekologické textury, hra světlých odstínů a uměleckých předmětů.

Světlý eko-interiér pro mladou rodinu

Mladá rodina, která čeká dítě, si začala zařizovat svůj nový byt v 11. patře monolitické rámové novostavby. Byla plánována kompletní přestavba: byl požadován modernější scénář interiéru s prostorným studiem spojujícím kuchyň, jídelnu a obývací pokoj. Dále je zde samostatný dětský pokoj, ložnice pro rodiče, šatna, pracovna a dvě velké koupelny. Majitelé preferovali moderní, funkční a přísný styl, který nechává prostor pro pohyb, světlo a fantazii

Objemové lustry s průhlednými přívěsky krásně doplňují světlý, ekologicky inspirovaný interiér. Stropní stropní světla podél stěny efektivně osvětlují panel mapy.

Objemové lustry s průhlednými přívěsky krásně doplňují světlý, ekologicky inspirovaný interiér. Stropní stropní světla podél stěny efektivně osvětlují panel mapy.

přeplánování

Původní dispozice bytu byl pravidelný obdélník s pěti okenními otvory na dvou sousedních stěnách, balkonem a lodžií začleněnými do celkového obrysu bydlení. Prostor potřeboval přestavbu. Dva pokoje vedle balkonu byly spojeny a vytvořily prostornou kuchyň-obývací pokoj. Výstup na balkon byl proveden dvojitými křídlovými dveřmi.

Lehké slaměné rolety chrání interiér balkonu před slunečním zářením. Teplé barvy dřeva v detailech nábytku jako by zahřívaly bělost interiéru, měkké tvary židlí - přísnost rovných linií.

Lehké slaměné rolety chrání interiér balkonu před slunečním zářením. Teplé barvy dřeva v detailech nábytku jako by zahřívaly bělost interiéru, měkké tvary židlí — přísnost rovných linií. Panely na kuchyňských modulech jsou v souladu s rozložením dvířek.

Rozšířili jsme a nechali otevřený průchod do ateliéru z chodby. Hranice posledně jmenovaného byla mírně posunuta, takže druhá koupelna byla prostornější a obsahovala velký sprchový kout. Místnost vedle lodžie byla částečně rozdělena příčkou, na jejíž jedné straně byla navržena ložnice rodičů a na druhé prostorná šatna. Posunuli jsme hranici mezi těmito místnostmi a školkou: její velikost byla mírně zmenšena a díky lomené linii stěny na obou stranách bylo možné vejít se do pohodlných úložných prostor.

Zajímavé:  Jak udržet čerstvé bylinky v chladničce déle: 5 způsobů.

Na zatepleném balkoně byla instalována relaxační zóna s něčím jako zimní zahradou. Barevné řešení a styl spojují balkon s ateliérem. Celkový tón podlahy a stěn opticky dělá interiér prostornějším.

Opravit

Po odstranění starých příček byly postaveny nové z cihel, pouze mezi ložnicí a šatnou — ze sádrokartonu, nalil se potěr, stěny byly vyrovnány omítkou, stropy — sádrokartonem. Byla vyměněna všechna okna, parapety plastové.

Stěnu za pracovním koutem kuchyně zdobí porcelánové obklady, které krásně imitují mramor. Malé nástěnné skříňky lemují digestoř a celková kompozice působí vzdušně. Pracovní p.

Stěnu za pracovním koutem kuchyně zdobí porcelánové obklady, které krásně imitují mramor. Malé nástěnné skříňky lemují digestoř a celková kompozice působí vzdušně. Pracovní plocha poskytuje pohodlnou přední stranu pro práci hospodyňky.

Podlahy, stěny a stropy lodžie a balkonu byly zatepleny. Podlahy v chodbě, ateliéru, koupelnách a balkonu byly vydlážděny porcelánovou kameninou. V ložnici, šatně a dětském pokoji byla podlaha dokončena korkem se vzorem parketových desek, v kanceláři pak samonivelační. Soklové lišty byly vyrobeny z MDF Stěny většiny pokojů, včetně balkonu a lodžie, byly opatřeny dekorativní omítkou, v dětském pokoji byla použita speciální grafitová barva. Klimatizace byla instalována v obývacím pokoji kuchyně nad lednicí a v ložnici nad vstupními dveřmi vlevo od balkonu.

Elegantní výzdobu obývacího pokoje podporují tak zajímavé detaily, jako je obraz Victorie Pitirimové, jehož odstíny se překvapivě shodují s rysy celkového sortimentu, a stůl se stolní deskou.

Elegantní dekor obývacího pokoje podporují tak zajímavé detaily, jako je obraz Victorie Pitirimové, jehož odstíny se překvapivě shodují s rysy celkové řady, stůl s deskou z řezaného dřeva, reliéfní panel s mapa světa a šnečí police.

Design

Prostor, jak tvrdil jeden z literárních klasiků, je schopen v nás vyvolávat radost už jen díky své kontemplaci. V tomto interiéru to usnadňuje prostor a velkorysé sluneční světlo v hlavních místnostech.

Stěna za čelem postele je zakončena stejnými dlaždicemi jako stěny koupelny, což dodává ložnici zvláštní nádech. Stropní světlo je doplněno malými nástěnnými svícny.

Stěna za čelem postele je zakončena stejnými dlaždicemi jako stěny koupelny, což dodává ložnici zvláštní nádech. Stropní světlo je doplněno malými svícny na obou stranách čela postele.

Povrchová úprava světlou omítkou podobnou betonu vytváří zvláštní atmosféru svou nerovnoměrnou texturou dlaždice připomínající kámen s lesklým povrchem na stěně kuchyně a podlaze opticky spojuje studio s chodbou. Minimalizace množství a jednotně tvarovaný nábytek splňuje moderní estetiku.

Zajímavé:  Obdélníkové květinové záhony v zemi: 60 fotografií s diagramy.

Oba stoly jsou umístěny v blízkosti místa na spaní tak, aby nebyly vidět z postele. Pracovní i toaletní stolky jsou umístěny u okna a do prostoru kanceláře dopadá světlo zleva, což odpovídá ergonomii pracoviště

Okna studia směřují na jih a designér se snažil, aby se prostor doslova koupal ve slunečním světle: velká okna, neobvyklá okenní kompozice v kuchyni s rámy ze zlatého dřeva — skutečná „brána slunce“, jejíž paprsky dosáhnout vzdálené stěny chodby a chodby.

Vynikající prostor pro rozvoj malého dítěte: sportovní koutek, stěna, na kterou můžete kreslit, měkká podlahová stolička, která připomíná hnízdo. Povedené je i barevné provedení: t.

Vynikající prostor pro rozvoj malého dítěte: sportovní koutek, stěna, na kterou můžete kreslit, měkká podlahová stolička, která připomíná hnízdo. Barevné schéma je také úspěšné: teplé, v přírodních barvách, s bohatými, ale ne jasnými akcenty.

Zvučná terakotová barva stěn školky připomíná osvětlení zapadajícím sluncem. Tendence k jednobarevnosti v ostatních místnostech udržuje a umocňuje pocit prostornosti a klidu. Tři scénáře umělého osvětlení vytvářejí bohatou alternativu denního světla.

Neobvyklá a velmi efektní kompozice východu na balkon přitahuje pohledy z chodby. Toto konstrukční rozhodnutí bylo podle autora projektu intuitivní, ale bylo spočítáno velmi přesně. Na místě předchozí parapetní tvárnice a jednokřídlých dveří vznikla kompozice, v jejímž středu jsou dvoukřídlé kyvné dveře. Na třech stranách je jako průhledný portál orámován příčkou a dvěma okenními křídly — tyto části kompozice jsou pevně upevněny. Při této konfiguraci dveří se dveře na balkon nedotýkají sousedního barového pultu. Zlaté lamelové dubové rámy s dodatečnými překlady vytvářejí velmi elegantní obraz skleníkového okna (navíc na balkoně za ním je jakási zimní zahrada), které poskytuje vynikající sluneční záření.

Moderní designový scénář v téměř každém interiéru bytu doplňují malby, vnášející nové odstíny nálad, smysl pro prostorovou hloubku a bohatší souvislosti. A kuchyň-obývací pokoj je vyzdoben obrazem mapy světa, protože majitelé bytu jsou mobilní, zvídaví lidé, kteří rádi cestují. Panel zabírá většinu čelní stěny obývacího pokoje, je vyroben z šedobéžového mikrocementu, obrysy byly naneseny laserovým projektorem a reliéfní kompozice byla modelována špachtlí.

Zajímavé:  20 chyb při renovaci kuchyně: jak se vyvarovat.

Závěsná sanita a jednoduchý design usnadňují úklid a opticky vytvářejí dojem lehkosti prostoru. K tomu přispívají i odstíny texturovaných dlaždic a mozaik, transparentní.

Závěsná sanita a jednoduchý design usnadňují úklid a opticky vytvářejí dojem lehkosti prostoru. Přispívají k tomu i odstíny texturovaných dlaždic a mozaik a také průhledný plot oddělující velký sprchový kout na pódiu od místnosti. Ohřívač vody není v rozporu s moderním designem.

Ekaterina Kamynina, autorka projektu:

Ekaterina Kamynina, autorka projektu:

Okna ateliéru a kanceláře směřují do hlavní ulice města, ložnice a dětský pokoj jsou obráceny ke zdi sousedního domu. Okno kanceláře bylo opatřeno žaluziemi. Ložnice je malá — odpočívárna je navržena pro klidný spánek a veškeré užitkové předměty jsou z postele mimo dohled: za přepážkou jsou podél dvou stěn šatny skříně s otevřenými a uzavřenými částmi a zrcadlo u šatny. konec, dlouhý toaletní stolek 55 cm široký podél okna s velkou uzavřenou skříňkou. Všechny kusy nábytku byly vyrobeny podle mých skic. V široké (1,3 m) lodžii byla možnost vybavit pohodlnou kancelář. Pod dlážděnými podlahami jsou všechny místnosti vybaveny topením, kromě chodby: tam je teplo díky topnému potrubí, které vede právě pod tímto prostorem.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»