News

Rekonstrukce V domě je vše v pořádku

Všechno v AzhureBarva stěn v celém „ateliéru“ byla o odstín tmavší než skříňový nábytek. Klasické motivy podporuje přísná profilovaná římsa pod stropem Všechno v AzhureBarový pult spočívá na kované noze a figurální konzole připevněné ke stěně. Mnoho detailů odráží jejich prolamované linie, dokonce i design a dekorace závěsů

Všechno v Azhure

Všechno v AzhureZ obývacího pokoje lze vyjít na zasklenou, zateplenou lodžii. Nyní slouží jako minikancelář. Na jednom konci je stolek s počítačem, na opačném je skříň se zrcadlovými dveřmi, kam si hostitelka ukládá své jezdecké vybavení a fotografické vybavení, bez kterého se neobejde ani jeden výlet. Všechno v AzhureVýběr monochromatického řešení, zejména bílého, má pro malý interiér nepopiratelnou výhodu: hranice jsou vizuálně rozmazané. V této koupelně se nejen sanita a strop, ale i nábytek a stěny lesknou jako čerstvě napadaný sníh. Jasnou strukturu určuje přísný nábytek, spáry dlaždic na stěnách a výklenek Všechno v AzhureV čele postele je ozdobný výklenek s osvětlením na obrázek. Na straně je malý budoár „roh“: zrcadlo a nástěnná komoda se zásuvkami na doplňky a kosmetiku Všechno v AzhureV sále bylo přiděleno místo pro domácí knihovnu. Po obou stranách vstupu do „ateliéru“ jsou výklenky pro police, provedené ve stejném stylu jako skříň v obývacím pokoji. Skleněné vložky na všech interiérových dveřích dodávají interiéru lehkost

Při práci na plánovacím řešení a návrhu malého bytu má zásadní význam rodinný stav jeho majitele. Bakalářské bydlení často tíhne k ateliérovému prostoru a loftové estetice. Pokud majitel (v tomto případě majitel) pomýšlí na založení rodiny, vyžaduje dispoziční řešení a design nevyhnutelně větší tradicionalismus – lokální zónování a intimní intonace.

Majitelka bytu, Yulia, je energická a velmi nezávislá mladá žena. Dokončení rekonstrukcí v novém domově se ukázalo jako velmi včasné — brzy se vdala. Její manželský život tak začal v plně vybaveném vlastním bytě.

Zajímavé:  7 chyb při výběru textilu, díky kterému bude váš interiér vizuálně levnější.

Bronzová krajka

Prvky klasické úpravy nábytku a kování dodaly útulnému dívčímu hnízdu rozpoznatelný vzhled. Kované téma podporuje i šestiramenný lustr, který si hostitelka vybrala do obývacího pokoje. Autor projektu navrhl pro postel prolamovaný vzor, ​​založený na kombinaci tenkých rovných a vlnitých linií. Prolamovaná „vlna“ zdobila i bronzový rám zrcadla ve výklenku vedle postele. Tato plynulá grafika se odráží ve vzoru zakončení záclonových tyčí a podpěry baru a podpěry baru a dřevěných polobarových stoliček, jejichž ohýbané rámy připomínají slavný Thonetův nábytek.

Přání majitelky se týkalo především počtu pokojů: kromě kuchyně, obývacího pokoje a ložnice chtěla mít šatnu a samostatnou koupelnu a zařídit speciální funkční plochu na lodžii (není potřeba přistavovat dopis). Zásadní pro majitele byla autonomie řady prostor, která umožnila zachovat potřebný komfort pro manželský pár.

Majitelka má velmi nabitý pracovní program a ve svém volném čase se věnuje jízdě na koni a cestování, včetně pěší turistiky v rodné zemi. Bydlení by proto podle ní mělo ztělesňovat pohodlí domova, být spolehlivým a teplým hnízdem, kam se chcete po starostech a toulkách vracet. Objevilo se i zcela specifické přání – instalovat kované lůžko s prolamovaným opěradlem.

Vintage vzor jilm

Všechno v Azhure

V kombinaci s „ateliérem“ je ložnice umístěná v „kapse“ oddělené od obývacího pokoje dvouvrstvým závěsem. Z vnější strany je barva závěsu stejná jako u stěn na rubu, oba panely jsou lemovány tmavě hnědým hedvábím a vytváří útulnou atmosféru a originální vzhled obytného interiéru je nemyslitelný bez pečlivé péče o textil. Olga Kuzněcovová proto svěřila tuto důležitou součást komfortu a estetiky profesionálům, kteří dokážou rafinovaně vycítit charakter obytného prostoru a pohrát si s ním a nepřetěžovat jej přebytečnými dekoracemi, jak se často stává při zdobení oken. V tomto bytě jsou obě okna pokryta prostými panely z tenkého splývavého hedvábí, spadajícího do krásných záhybů. Horní část závěsů je zdobena vzorem vytvořeným ruční malbou: vztah připomíná keltské písmo na starověkých kamenných stélách a bronzu. Harmonizuje s kovanými nábytkovými díly — prolamovaná podpěra barového pultu, čelo postele, rám zrcadla, ale i garnýže. Tóny ornamentů jsou různé: závěsy v obývacím pokoji jsou tlumené hnědé a v kuchyni („zástěra“ je zde zdobena úzkým vlysem znázorňujícím květináče a na parapetu jsou bílo-modré a šedé -lila keramické květináče s květinami) – lila-chrpa blue. Prostor ložnice je od obývacího pokoje oddělen jednoduchým tlustým závěsem s podšívkou.

Zajímavé:  Jak navrhnout krásnou zahradu na nevhodném místě: jednoduchá řešení 4 problémů.

Autor projektu se rozhodl umístit na vzdálenější stěnu budoucího obývacího pokoje nábytkovou kompozici založenou na principu osové symetrie a kombinující otevřené a uzavřené sekce. Ve firmě Versal (Rusko), která vyrábí nábytek na míru, našla vhodnou variantu v jemně krémové barvě, s panely, v harmonii s tradiční prolamovanou kovanou postelí, což předurčilo volbu ve prospěch zdrženlivé klasiky, doplněné detaily v duchu country.

Boudoir kouzlo

Všechno v Azhure

Přísná, zářivá bělost může jen stěží působit romanticky nebo žensky. Přesně takto si však výzdobu koupelny mladá hospodyňka představovala. Lesklá „sterilita“ místnosti byla zjemněna velmi jemně: stěnu nad křtitelnicí zdobil pohodlný mělký výklenek s policemi na koupelnové doplňky z průhledného skla a byly umístěny dlaždice s elegantními retro scénami – černobílé siluety. na několika místech. Tento dekor na stěnách odráží vzor na záclonách, připomínající viněty. Pro dekoraci toalety jsme vybrali kolekci obkladů s velkým „štětcovým vzorem“. Na podlahách v obou místnostech byla dlažba, imitující měkkou prošívanou látku, na kterou chcete jen šlápnout bosou nohou.

Architekt tedy podle přání majitele vypracoval projekt přestavby. Dveře všech „dalších“ místností — šatny, koupelny a WC — ústí do malé (4,1 m2), ale poměrně prostorné vstupní haly. Naproti vchodu do bytu jsou dvoukřídlé křídlové dveře vedoucí do „ateliéru“. Jeho součástí je kuchyň se snídaňovým barem a obývací pokoj. Italská kuchyňská sestava stylově i tónově překvapivě těsně ladí s nábytkovou skladbou v obývacím pokoji. Moduly ve tvaru L s klasickými fasádami a velkou tvarovanou digestoří ladí s barovým pultem. Jeho stolní deska je vyrobena ze stejného kompozitního materiálu jako pracovní plochy. „Ručně vyráběné“ obklady v barvě pálené hlíny („zástěra“ je jí částečně vyložena) a prolamovaná kovaná podpěra barového pultu činí tento kout útulným a elegantním. Prostory obývacího pokoje a kuchyně odděluje rozkládací sedací souprava, otočená směrem k nábytkové kompozici s výklenkem pro LCD TV, vedle ní je transformovatelný konferenční stolek: výškovým nastavením lze vytvořit jídelní stůl.

Zajímavé:  Pokoj bez okna: 4 způsoby, jak udělat prostor pohodlným.

Kouzlo tohoto hnízda je jemně skryto střízlivě vypočítaným pragmatickým scénářem, který odpovídá požadavkům moderního komfortu.

Říká autor projektu

Všechno v Azhure

Plán před rekonstrukcí Byt se nachází v novostavbě. Předchozí majitel, od kterého byl koupen, začal s přestavbou svého domova — mezi místnostmi postavil nové příčky. Museli jsme se jich zbavit. Po rozhovoru s Yulií jsem téměř okamžitě přišel s řešením pro každý pokoj a ručně kreslil náčrty. Nápady byly přijaty a realizovány téměř beze změn. Design ložnice byl trochu zjednodušen: zpočátku měl závěs hrát dekorativní roli a rámovat vchod do této oblasti lehkými záhyby, ale tlustý závěs je pohodlnější.

Všechno v Azhure

Plán po přestavbě Přestože právě dispoziční řešení ateliéru umožňuje v největší míře opticky zvětšit prostor malého bytu, zde byl nutný kompromis, takže některé prostory jsou autonomní (samostatná koupelna a WC, izolovaná chodba-předsíň, kancelář) nebo se jím může stát (ložnice). Pokud v bytě bydlí jedna osoba, není to důležité. Ale pro dva lidi takové nuance slouží jako záruka psychického pohodlí, což umožňuje měnit individuální životní scénář, aniž by to rušilo partnera (zůstat dlouho před počítačem, jít brzy spát atd.).

Architektka Olga Kuzněcovová

Redakce děkuje salonu Emile Marqu a butiku s nábytkem Grange za poskytnutí doplňků pro natáčení.

Redakce varuje, že v souladu s bytovým řádem Ruské federace je nutná koordinace probíhajících rekonstrukcí a přestavby.

Vedoucí stavby: Tamara Shvetsova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»