News

Rekonstrukce útulného řadového domu ve skandinávském stylu pro rodinu designéra v domě

Interiér městského domu je navržen ve skandinávském stylu s prvky ekologického stylu. Hlavní myšlenkou je přirozenost, teplo odstínů a nekomplikované formy. Interiér je blízký přírodě a vyplňuje prostory předměty jednoduchých, pohodlných tvarů a materiálů přírodního původu. Dekor je bohatý na teplé a veselé barvy a díky akcentům žluté a zelené vytváří pocit slunečného dne venku. Charakteristickým rysem tohoto interiéru je jednoduchost a funkčnost, kde textilie a rostliny působí jako kontrast. Barevné textilie zjemňují zdrženlivou atmosféru a dodávají domácí pohodlí, zatímco rostliny naplňují dům živou atmosférou.

Obývací pokoj v odstínech zelené

V době kontaktování studia měl velký městský dům otevřenou dispozici, takže designér měl maximální prostor pro kreativitu. Bylo nutné vyvinout plánovací řešení pro 3 člennou rodinu s plánovaným dostavbou, ale sami zákazníci absolutně netušili, jak by se to dalo udělat, aby byla využita celá plocha domu. Zákazník zároveň vytipoval potřebné prostory: 2 koupelny, komoru, šatnu, kancelář, tělocvičnu a hernu pro děti.

Na základě toho navrhl projektant plánovací řešení, které předpokládalo podmíněné rozdělení domu na dvě velké zóny: společnou pro celou rodinu (první patro) a individuální (druhé patro). Podle této představy se v přízemí nachází kuchyň-obývací pokoj, herna, koupelna pro hosty a technické místnosti. Druhé patro tvoří ložnice se samostatnou koupelnou, společná koupelna, dětský pokoj, pracovna, tělocvična a šatny. Podívejme se blíže na obě podlaží:

Půdorys přízemí

Při vstupu do domu či bytu se vždy ocitneme v chodbě, je to právě tato místnost, která vytváří první dojem z domu a jeho majitelů. V tomto projektu předsíň odráží celý koncept interiéru: teplé barvy, přírodní materiály, maximální funkčnost. Na chodbě je dlažba pro snadné čištění. Úložná plocha pro svrchní oděvy zahrnuje jak otevřený věšák, tak i velkou šatní skříň, dle preferencí zákazníka. Velké zrcadlo opticky rozšiřuje prostor a také umožňuje vidět se v plné délce před odchodem.

Zajímavé:  Oprava v praxi: co potřebujete vědět o vnitřním elektrickém vedení.

Světlá chodba

Z chodby se ocitneme v chodbě, jejíž část je oddělena průchozím regálem a je hernou. Za zmínku stojí, že tento konkrétní prostor je vyhrazen pro dětskou knihovnu, místo pro aktivní hry se nachází ve vedlejší místnosti. Herna poskytuje aktivity pro rozvoj jak fyzických, tak tvůrčích schopností dítěte. Prostor pro dětskou kreativitu: břidlicová deska na kreslení a stůl na modelování, kreslení a další dětské hry. Pro aktivní hry je zde švédská stěna s lezeckou stěnou. Pokoj obsahuje několik zajímavých polic pro uložení dětských hraček. Design herny je navržen s ohledem na vyrůstání dítěte, aby zůstal relevantní po několik let.

Moderní herna

Obývací pokoj, kuchyň a jídelna poskytují jednotný prostor pro společné trávení času celé rodiny a přijímání hostů. Teplé barevné schéma obývacího pokoje na pozadí bílé kuchyně a světlých stěn místnost oživuje a činí ji dynamičtější. Jasně žluté akcenty dodají interiéru sluneční světlo a vytvoří veselou náladu.

Obývací pokoj má veškerý potřebný nábytek a vybavení pro pohodlnou rodinnou dovolenou, včetně TV koutku, sedací soupravy a krbu. Dřevěná stěna zaměřuje pozornost na kompoziční centrum. Moderní krb nezabere mnoho místa a dokonale zapadá do celkového stylu v bezprostřední blízkosti krbu je místo pro uložení palivového dřeva.

TV kout v moderním stylu

Obývací pokoj a kuchyň jsou propojeny jídelním koutem s rozkládacím jídelním stolem, který pojme až 10 osob. Dřevěný stůl vytváří pocit blízkosti k přírodě, struktura dřeva zdůrazňuje přirozenost a jednoduchost linií a geometrických tvarů zdůrazňuje klid a útulnost. Akcentem kompozice jídelny jsou závěsná svítidla s rostlinami.

Prostorná kuchyň-obývací pokoj v řadovém domě

Kuchyně má originální zónování pomocí dlaždic; nerovný okraj umožňuje hladký a nenápadný přechod z jedné zóny do druhé. V kuchyni je veškeré vybavení umístěno podle pravidla pracovního trojúhelníku, aby byl zajištěn ideální pracovní postup. Stěny a kuchyňské linky jsou laděny do bílých tónů, aby zvýraznily přírodní dřevo pracovních desek a horních zásuvek. Díky bílé barvě je souprava svěží a beztížná a dřevo vytváří atmosféru tepla, laskavosti a pohodlí a zástěra s geometrickým vzorem dodává interiéru rozmanitost.

Zajímavé:  7 škodlivých stavebních materiálů, které by neměly být ve vašem domě.

světlá kuchyně

Kromě výše uvedených prostor se v přízemí řadového domu nachází koupelna, prádelna a prostor schodiště. Designér je zachoval ve stejném stylu a snažil se, aby byly maximálně funkční.

Půdorys druhého podlaží

Ložnice zákazníka má minimum nábytku, úložný prostor bude proveden v šatně se samostatným vchodem a bude zde umístěn i toaletní stolek. Postel s velkým a měkkým čelem se zaměřuje na pohodlí prostoru, je umístěna v blízkosti dřevěné stěny, což je přízvuk. Prostor na spaní je umístěn tak, že při ležení na něm vidíte vstupující osobu.

Ložnice v městském domě

Dětský pokoj má vše potřebné pro pohodlný pobyt dítěte: relaxační (spací) prostor, místo pro studium i systém pro ukládání věcí. Aby nebyla místnost zaneřáděna velkými skříněmi, bude oblečení uloženo ve společné šatně. Světlé barevné schéma kombinující bílou, dřevo a jasné akcenty, konzistentní s celým domem. Dětský pokoj je primárně určen ke spánku a relaxaci. Vstup do dětského pokoje a společné koupelny a šatny je přes chodbu, aby je v budoucnu mohly využívat dvě osoby.

Tropické dětské

Samostatným přáním zákazníků byla dostupnost prostoru v domě pro dlouhodobou práci. Pracoviště je umístěno v blízkosti okna, čímž je zachováno dobré osvětlení, které je nezbytné pro pohodlnou práci. Psací stůl je kombinací dřevěné desky stolu a policového dílu s kombinací otevřených a uzavřených čel. Zelené rostliny rozzáří interiér a působí relaxačně, k relaxaci je jako stvořená široká pohodlná pohovka.

Moderní kancelář v městském domě

Interiér domu je spojen do jedinečného konceptu, který spojuje jednotu přírody a moderní komfort. Všechna přání zákazníků se promítla do designu interiéru.

Městský dům nedaleko Moskvy ve skandinávském stylu

Designový projekt Marie Rublevy, vyvinutý pro mladou rodinu s malým dítětem. Úžasná skandinávská kompozice s ekomotivy.

Designový projekt Marie Rublevy, vyvinutý pro mladou rodinu s malým dítětem. Městský dům se nachází v Moskevské oblasti v rezidenčním komplexu Riga Quarter. Celková plocha — 170 m². Výška stropu je také záviděníhodná — 3 metry. Dům má 3 ložnice, kuchyň, velký obývací pokoj a 2 koupelny.

Zajímavé:  6 moderních modelů skříní na chodbě a chodbě: posuvná skříň, rohová, sklopná a další.

Na přání zákazníků byl základem interiéru skandinávský styl: světlé stěny, ve výzdobě byly použity přírodní materiály — pravý kámen a dřevo. Nábytek je také vyráběn převážně z indonéského teaku na zakázku, část nábytku je designová.

Akcenty jsou umístěny pomocí zajímavých dekorativních prvků a uměleckých předmětů. Pro vytvoření zvláštní útulnosti je v obývacím pokoji instalován krb. Obraz nad ním namaloval moskevský umělec a zákazníci ho koupili na výstavě v Muzeon Parku.

V ložnici je zajímavě vyřešena otázka úložného systému: za falešnou stěnou za čelem postele je umístěna rozsáhlá šatna. Samotná stěna není až ke stropu dodělána, což neruší šíření přirozeného světla, ale pro spolehlivost je se stropem spojena kovovými kabely.

Fotografie z rublevadesign.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»