News

Rekonstrukce útulného domu v ekologickém stylu pro rodinnou dovolenou v domě

Dům týdne: dacha v ekologickém stylu na břehu Volhy

Zákazníci tráví víkendy ve venkovském domě. Zpočátku to byla malá dača, zděděná rodinou. Majitelé samostatně rozšířili dům, zasklili verandu a spojili ji s hlavním objemem a poté přidali druhé patro. Designéři ze studia LEGKO museli přeorganizovat prostor a udělat jej co nejpohodlnější pro bydlení.

Autoři projektu změnili účel téměř všech prostor. Na místo bývalého obývacího pokoje byla v prvním patře instalována hlavní ložnice. A společenská místnost byla přesunuta do staré části domu. Aby byl prostor obývacího pokoje lehčí a prostornější, designéři rozšířili okenní otvory — předtím byly některé z nich překryty šindelem. Instalovány byly i skládací vitrážové dveře.

Ve druhém patře byla synova ložnice, pokoj pro hosty a koupelna. Obecně platí, že před přestavbou byla v domě pouze jedna koupelna — a to ještě bez sprchy. Dům má nyní dvě koupelny v prvním a druhém patře a samostatnou prádelnu.

„Zákazníci trvali na používání přírodních materiálů šetrných k životnímu prostředí, takže volba povrchové úpravy byla jasná – dřevo. Vzhledem k tomu, že majitelé byli z obvyklého obložení dost unavení, použili jsme jasanovou dýhu,“ říkají designéři. – Na podlahu prvního patra byla položena porcelánová dlažba, ve druhém patře laminát. V ložnici mého syna byly hlavní výzdobou stěny desky z masivního dřeva.“

O velké množství úložných prostor nebyla nouze. Několik vestavěných skříní bylo umístěno za tajnými dveřmi v chodbě a na konci chodby galerie. V ložnici syna a ložnici pro hosty byly promyšleny kompaktní, ale prostorné šatní skříně.

Zajímavé:  Výsuvné zásuvky: jak fungují, proč jsou potřeba a kolik stojí.

Zákazníci chtěli, aby celý dům byl ve stejném stylu. Jednotícími prvky byly dekorativní intarzované panely z jasanu a hojnost textilií — například ve druhém patře visí v chodbě dokonce závěsy. Paleta barev je přirozená: odstíny jsou převážně teplé, tlumené: jsou zředěny jasnými akcenty v textilu a nábytku.

Nezvyklou postel z kmenů stromů měli klienti již v ložnici pro hosty a nechtěli se s ní rozloučit. Aby získal ušlechtilý odstín, byly povrchy očištěny od starého lesklého laku a natřeny bílým olejem. Většina nábytku je známá IKEA nebo na zakázku vyrobené kusy.

„Například pracovní deska barového stolu v kuchyni byla vyrobena v naší dílně z masivního dřeva starého více než 100 let,“ říkají designéři. – S dekorem je vše docela lakonické. Výzdoba dachy je natolik soběstačná, že další detaily by byly jednoduše nadbytečné.“

Rozložení

Plán rozložení nábytku
Plán měření

Značky zastoupené v projektu

Hall
Povrchová úprava: omítka, Clevel
Podlahy: porcelánová kamenina, Italon
Nábytek: pouf, křesla, IKEA
Osvětlení: SLV, IKEA

obývací pokoj
Cíl: Marburg, Clevel
Podlahy: porcelánová kamenina, Italon
Nábytek: pohovka, Pushe; stůl, IKEA
Osvětlení: Artemide

ložnice
Cíl: Marburg
Podlahy: porcelánová kamenina, Italon
Nábytek: IKEA
Koberec: IKEA
Osvětlení: SLV, IKEA

školka
Dokončení: Clevel
Podlaha: Alloc
Osvětlení: SLV, IKEA

kuchyně
Dokončení: Clevel
Podlahy: porcelánová kamenina, Italon
Nábytek: stůl, designové studio „LEGKO“; židle, Cosmorelax
Osvětlení: SLV, IKEA

koupelna
Povrchová úprava: Kerama Marazzi
Podlahy: porcelánová kamenina, Italon
Nábytek: Cersanit
Sanitární keramika: Cersanit
Faucety: Grohe
Osvětlení: SLV, IKEA

Pokoj pro hosty
Cíl: Marburg, Clevel
Podlaha: Alloc
Nábytek: IKEA
Osvětlení: SLV, IKEA

Chcete, aby byl váš projekt zveřejněn na INMYROOM? Pošlete fotografie interiéru na wow@inmyroom.ru

Zajímavé:  Dveře Roto jako alternativa k posuvným dveřím.

Vytvořte si interiér s produkty z obchodu InMyRoom:

Moderní interiér s prvky ekologického stylu v rezidenčním komplexu Yasny

Moderní interiér s prvky ekologického stylu v rezidenčním komplexu Yasny

Návrh fotografického projektu

Spojení dvou bytů je vynikající příležitostí, jak získat jedinečné, prostorné bydlení a realizovat zajímavé designové nápady. Naše architektonická skupina byla pověřena přípravou takového designového projektu v rezidenčním komplexu Jasnyj na jihu Moskvy v zelené oblasti poblíž Caricynského parku.

Na ploše 130mXNUMX jsme vytvořili pohodlné, útulné bydlení pro rodinu se třemi dětmi. Interiér byl na přání zákazníků proveden v moderním stylu s prvky eko stylu — částicemi živé přírody, připomínající zelenou nádheru rostlin obklopujících dům.

Opravy na klíč od AvKube — nabídka služeb pro realizaci designového projektu s přesnou shodou výsledku (vpravo) s vizualizací (vlevo)

Ložnice – projekt „AvKube“

Specialisté ze společnosti AvKube také provedli opravy na klíč v zařízení, které zahrnovaly demontáž stěn a postavení příček, naplnění prostor nábytkem a dekorativními předměty.

Podívejte se na video s výsledkem opravy →

Přestože jsme se v průběhu realizace projektu rozhodli některé pozice vyměnit, například místo akvária jsme nainstalovali snadno čistitelný bublinkový panel, celkově jsme zachovali obecný styl. Někde jsme museli z praktických důvodů opustit přírodní materiály, hlavně masivní dřevo.

Děkuji! Brzy se vám ozveme zpět

Hlavním úskalím projektu byla potřeba zajistit najednou tři dětské pokoje, ložnici, tři koupelny, šatny, prádelnu, saunu a zároveň zachovat prostor ve společném prostoru. S tímto úkolem jsme se vyrovnali především díky kombinaci bytů a dvojitého souboru mokrých prostor, což poskytlo více příležitostí pro umístění koupelen, sauny a prádelny.

Veškerý nábytek v bytě, kromě prémiové kuchyňské sestavy od Leicht (Německo), byl vyroben na zakázku v truhlářských dílnách.

Prostorná kuchyň-obývací pokoj umožňuje členům domácnosti trávit většinu času společně – relaxovat, komunikovat, společně připravovat jídlo a společně si ho vychutnávat u oběda nebo večeře. Vhodnou náladu podporují teplé tóny parketových prken a světlé čalounění židlí.

Zajímavé:  Tekuté tapety pro obtížné podklady: vlastnosti a způsoby aplikace.

Opravy na klíč od AvKube — nabídka služeb pro realizaci designového projektu s přesnou shodou výsledku (vpravo) s vizualizací (vlevo)

Obývací pokoj v ekologickém stylu - projekt od AvKube

Interiér každého dětského pokoje jsme navrhli individuálně s ohledem na koníčky a oblíbené hry jejich majitelů. Chlapecký pokoj se ukázal být originální – navrhli jsme ho do podoby vesmírné lodi. V procesu renovace pokoje a výběru nábytku jsme se neodchýlili ani o krok od designového projektu.

Dívčí pokoj byl zařízen stylovým nábytkem a rozdělen na funkční části — na spaní, studium a přehrávání hudby.

Stoly ve všech dětských pokojích byly umístěny u okna, kde je více přirozeného světla, a nedaleké police byly umístěny na odkládání knih a sešitů.

Design dětských pokojů — projekt «AvKube»

Pokoj pro dívku navržený studiem AvKube

Pokoj pro dívku navržený studiem AvKube

Chlapecký pokoj navržený studiem AvKube

Chlapecký pokoj navržený studiem AvKube

Pro ohraničení relaxačních a pracovních zón jsme použili dřevěné panely na stěnách a stropě ložnice. Pro úplnou zaměnitelnost nábytku byl zvolen design židlí stejný jako v kuchyni.

Již při vstupu do bytu je vidět, že je zařízen v moderním stylu, se světlým a otevřeným interiérem. Abychom tento pocit zachovali, použili jsme minimum dekorů a zachovali světlé stěny. Geometrický minimalismus skvěle doplnilo architektonické osvětlení stropu a designový panel s prosvětleným vzorem, který kopíruje texturu kamene.

Design všech koupelen byl proveden ve stejném barevném schématu, se stejným obkladem stěn a podlahy, podobným sanitárním zařízením a stejnými dřevěnými texturami. Aby byl úklid co nejjednodušší, použili jsme v interiéru nástěnné skříňky a stylovou sanitu s hladkými zaoblenými tvary a instalačním systémem.

Opravy na klíč od AvKube — nabídka služeb pro realizaci designového projektu s přesnou shodou výsledku (vpravo) s vizualizací (vlevo)

Koupelna – projekt „AvKube“

Jedny z koupelnových dveří vedou do minisauny, vybavili jsme je pomocí stávajících vodovodních komunikací, prakticky bez přestavby. Pro odvod páry a tepla byla zajištěna výkonná ventilace, byla posílena elektroinstalace pro připojení elektrické pece a instalováno čidlo požáru.

Zajímavé:  Sloupový základ udělej si sám: podrobné pokyny ke stavbě.

Již ve fázi koordinace designového projektu jsme zákazníkům nabídli několik alternativních možností pro pohodlné a praktické uspořádání s uspořádáním nábytku, komunikací a instalatérství. Po schválení záměru byl vytvořen virtuální model bytu, aby si jej majitelé mohli „procházet“, hodnotit kreativní řešení, umístění svítidel a nábytku.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»