News

Přestavba Treshky s historií pro velkou rodinu v domě

Projekt tří rublů pro velkou rodinu ve stalinistické budově

Designéři CO:interiér vzali skandinávský styl jako základ pro světlý interiér s přidáním kontrastních odstínů. Byl doplněn o kusy nábytku charakteristické pro moderní styl poloviny století a ty, které byly převezeny ze starého bytu. Výsledkem byl harmonický byt pro mladou rodinu se třemi malými dětmi.

Zákazníky jsou mladá rodina se třemi stejně starými dětmi. Kluci doma pracují na vlastním internetovém obchodě s dětským oblečením. Chtěli zvýraznit pracovní plochu a ponechat kuchyni izolovanou, ale hlavní bylo vytvořit na těch 80 metrech čtverečních pocit prostornosti.

„Rekonstrukce je u tohoto typu bytu celkem předvídatelná,“ říkají autoři projektu. „Bylo potřeba vytvořit velký vzdušný obývací pokoj a zbavit se dlouhé chodby. Proto byla odstraněna stěna mezi chodbou a obytným prostorem, čímž se prostor sjednotil.“

Zákazníci původně chtěli ekologický skandinávský interiér s parketami na podlaze a malbou na stěnách. Do vlhkých prostor a na balkon jsme zvolili dlažbu s ornamenty.

„Dlaždice na stěnách koupelen jsou částečně rozložené – přerušovaná linie okrajů bílých dlaždic ohraničuje malované stěny,“ sdílejí designéři.

I barvy jsou voleny přírodní: bílá, hnědá, tmavě béžová a světle šedá jsou kombinovány s přírodními odstíny dřeva.

Autoři projektu poznamenávají: „Monotónnost nástěnné výzdoby byla zředěna akcentovými barvami v rovině jedné stěny a šablonovou malbou, pomocí které byla v dětském pokoji vytvořena lakonická kresba. Pro akcenty byly použity teplé odstíny — benátská červeň, hořčice, světle zelená. Červená a zelená jsou navíc volena v takové intonaci, že se spolu vůbec nehádají.“

Zajímavé:  Přestavba Interiér postavený na kontrastu barev a textur v domě.

Problém umístění skladovacích systémů byl vyřešen pomocí drobné přestavby. Nyní se můžete dostat do ložnice z obývacího pokoje a na místě dříve existujících dveří byl vytvořen figurální výklenek. Byly v ní vestavěny hned dvě skříně — v ložnici a v chodbě.

V dětském pokoji byla instalována vestavěná skříň, komoda a police na hračky a knihy. To nám umožnilo vyložit obývací pokoj a omezit se pouze na pár vitrín. To bylo zvláště důležité, protože zde byla uspořádána minikancelář se dvěma pracovními stoly. Na mezipatře, které vzniklo nad chodbou, se počítá s uložením málo používaných věcí. Lze jej použít z kuchyně nebo koupelny.

Výzdoba v interiéru je minimální — samotná výzdoba je poměrně výrazná a dekorativní. K výběru nábytku se ale přistupovalo obzvlášť pečlivě. Skříňka byla vyrobena na zakázku a některé designové díly byly nalezeny od ruských značek. Například pohovka v obývacím pokoji je z továrny 8. března a vysoké vitríny jsou z The Idea. Skandinávský interiér byl zředěn tóny moderního stylu poloviny století.

„Nábytek, který je tomuto stylu vlastní, je okamžitě rozpoznatelný – použití dřeva a tenkých, široce rozmístěných nohou,“ dodávají designéři CO:interiér.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»