News

Přestavba bytu s mobilními příčkami: dvoupokojový byt, který lze snadno přeměnit na studio v budově II-18/12

Byt s mobilními příčkami: dvoupokojový byt, který lze snadno přeměnit na studio

Anastasia Osadčenková

NEUVĚŘITELNÉ PŘED A PO! Elegantní dvoupokojový byt 46 m70. mv panelu XNUMX. let. Rumtur

Pokud se jedná o váš projekt, kontaktujte nás na adrese ivd@burda.ru a v dopise uveďte odkaz na projekt.

podíl
Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Zahájit diskuzi!

Sledujte nás na sociálních sítích
Sledujte nás na sociálních sítích
Podobné přestavby

Maria Tartašnik

Taťána Babenko

Sledujte nás na sociálních sítích
Vyberte položky
které je třeba zachovat

IVD. 2pokojové apartmány. 2019

IVD. 2pokojové apartmány. 2019

Jste profesionální architekt nebo designér?

Našli jste chybu? Vyberte jej a stiskněte Ctrl + Enter

Stránka IVD.ru je přední internetový projekt věnovaný návrhu interiérů, výstavbě a renovaci obytných prostor. Hlavní náplní stránek jsou autorské články, kvalitní ilustrace, praktické rady, realizované a designové projekty architektů a designérů.

Na našem webu si můžete vybrat komplexní konstrukční řešení; získat rady a doporučení v oblasti interiérového designu, zlepšení domova a půdy; chatujte přímo s ostatními čtenáři na fóru.

© 2023 akciová společnost «Brand Community Media»

Více než 16 let

Před a po: Transformovatelný jednopokojový byt v domě řady II-18

Zákazníci kontaktovali kancelář poté, co se zamilovali do svého předchozího projektu

Evgenia Nazarova

Evgenia Nazarova 26. února 2019
Pravidelný přispěvatel Houzz, interiérový novinář
Uložit komentář 82 Líbí se 243
podíl
Twitter Email
vytisknout
Uživatel Uložit fotografii

Zajímavé:  Vlastnosti stylu Tiffany v interiéru, stylové nápady s fotografiemi.

Byt k pronájmu představuje pro designéry neobvyklé výzvy, protože projekt v tomto případě nemá konečného hrdinu. Budoucí nájemce je neznámý a majitelé zpravidla chtějí rychlou rekonstrukci s malým rozpočtem. Designéři Buro Brainstorm se rozhodli jít osvědčenou cestou zdravého rozumu a efektivity: naplánovali prostor tak, aby nepřišel nazmar ani centimetr, a implementovali proprietární inženýrská řešení.

Uživatel Uložit fotografii

O projektu
Místo:
Moskva, Centrální správní obvod, panelový dům série II-18
Velikost: 32 čtverečních m, včetně balkonu
Kdo zde bydlí: Byt je určen k pronájmu
Autoři projektu: Buro Brainstorm
Rozpočet: 1,3 milionu rublů na klíč, včetně veškerého nábytku, spotřebičů a dekorací. Projekt byl dokončen za 2,5 měsíce.

Uživatel Uložit fotografii

Tento projekt má prototyp, o kterém jsme již hovořili v samostatném článku. Zákazníci si oblíbili techniku ​​zónování s textilní přepážkou, protože umožňuje realizovat různé scénáře v malém studiu. Tento projekt však nelze nazvat opakováním předchozího: během několika let tým Buro Brainstorm přišel s novými technikami, které zlepšují každodenní život, a spojil je s dřívějším vývojem.

Uživatel Uložit fotografii

Dispozice bytu

Byt se nachází v panelovém domě řady II-18, postaveném v 1960. letech 120. století. Hlavní nevýhodou původní dispozice byly malinké rozměry koupelny — šířka 195 cm a délka XNUMX cm. Zvětšit ji na úkor přilehlých prostor nebylo možné: chodba podle dokumentů vedla jako obytná část bytu. V důsledku přestavby se jednopokojový byt změnil na ateliér a následně pomocí designových nástrojů rozdělil na obývací pokoj a ložnici.

Fotografie «Před»
Uživatel Uložit fotografii

Na foto: vstupní chodba před rekonstrukcí
CHODBA

Na: Předchozí rekonstrukce nebyla zrovna monstrózní, ale byt vypadal chudě a smutně, o stísněnosti ani nemluvě. O výhodném pronájmu nemohla být řeč, ale byt se nachází v centru Moskvy a díky své poloze by mohl zajímat ty, kteří si cení infrastruktury.

Zajímavé:  Které postele jsou lepší: recenze oblíbených modelů.

Uživatel Uložit fotografii

Po: Dům jako celek má přátelské sousedy a útulné společné zádveří. Proto se zde uplatnil evropský přístup, kdy i boty lze nechat mimo byt. Na podlahu v předsíni a obývacím prostoru jsme použili stejný materiál — křemenný vinyl Aquafloor, syntetický materiál odolný proti opotřebení, který lze instalovat do kuchyně a dokonce i do vlhkých prostor.

Podle návrhářů vždy pomůže, když nechcete v kuchyni používat porcelánové dlaždice a dokovací prahy. Tato kolekce vypadá jako malé raznice, které lze pokládat do vzoru rybí kosti. Pohledově i na dotek nátěr připomíná dřevo.

Uživatel Uložit fotografii

Plánovali, že stěny budou šedo-kávové, ale pak designéři narazili v jednom z milánských hotelů na komplexní odstín šedozelené. Dělníci, kteří obdrželi hotovou barvu, se nejprve báli ji nanést: barva se zdála příliš tmavá.

Po zaschnutí se barva ukázala jako zamýšlená, odstín se mírně měnil v závislosti na osvětlení. Na chodbě byla i pračka v černém pouzdře — v koupelně nebo kuchyni ji nebylo kam dát. Designéři použili dveře se skrytým rámem bez platbandů, aby rám posunuli co nejvíce doprava. Toto řešení umožnilo umístit toaletu nikoli naproti vchodu, ale jednoznačně za zeď.

Fotografie «Před»
Uživatel Uložit fotografii

Foto: Takto vypadala kuchyně před rekonstrukcí.

KUCHYNĚ
Před: Kuchyně se stala součástí obývacího pokoje: byla zónována malým pultem, který nahradil jídelní stůl v maličkém bytě. Projektanti nevěděli, jaké vybavení bude nájemník potřebovat, a pro každý případ zajistili polici a vývod pod pultem například pro mikrovlnnou troubu.

Uživatel Uložit fotografii

Po: Délka lineární kuchyně je 220 cm, ale vše je spočítáno na milimetr přesně. Prostor na pracovní desce byl zvětšen přidáním dvouplotýnkové varné desky. Také jsme uzavřeli desku stolu s parapetem a získali další úložný prostor.

Zajímavé:  Návrh kuchyňského obývacího pokoje 15 m53: XNUMX fotografií interiérů, tipy pro uspořádání.

Na čem jste ušetřili: Fasády jsou vyrobeny z ekonomického plastu Egger, který je levnější než sortiment IKEA. Použili ale kvalitní hrany a udělali vsazené fasády: to podle designérů výrazně ovlivnilo vzhled kuchyně. Naopak se rozhodli utratit peníze za desku stolu: je vyrobena z masivního dřeva, takový povrch je příjemný na dotek. Jeho povrch je ošetřen ochranným olejem, který lze časem obnovovat.

Uživatel Uložit fotografii

Problém a řešení: Obyčejný radiátor byl natřen barvou ve spreji, aby ladil s barvou stěny, aby se obešel bez ozdobných zástěn a baterie byla co nejméně vidět.

Pod pultem je úzká police:
s jeho pomocí můžete rychle obnovit pořádek, například odložit papíry nebo notebook. Zároveň je ve spodní části místo pro odpočinek nohou, což se hodí, když dlouho sedíte u pultu. Když se podíváte pozorně, všimnete si, že deska stolu je o něco vyšší než okenní parapet: výška byla přizpůsobena velikosti židlí IKEA, aby bylo pohodlné večeřet a pracovat na notebooku.

Uživatel Uložit fotografii

Nikitsky Boulevard je dobře viditelný z balkonu, takže pohovka byla orientována tak, aby otevřela výhled z oken. Blok okenního parapetu byl mírně snížen, aby dodal panoramatický efekt.

Uživatel Uložit fotografii
Fotografie «Před»
Uživatel Uložit fotografii
Na fotografii: obývací pokoj, také známý jako ložnice, před rekonstrukcí
Uživatel Uložit fotografii

LOŽNICE
Po: I přes skromnou rozlohu bytu zde byla instalována manželská postel IKEA a obklopená textiliemi. Záclony různé hustoty vám umožní izolovat se od obývacího pokoje nebo naopak obě místnosti propojit. Vpravo na fotografii můžete vidět fragment bílé skříně s posuvnými fasádami. Táhne se podél celé stěny je hlavním úložným systémem v bytě.

Zajímavé:  Nový pohled na klasiku: jak je „usnadnit“.

Na straně obývacího pokoje je stolek vedle postele, který může sloužit jako psací stůl i make-up pult. Stolička vedle ní v případě potřeby mění výšku, lze ji použít u barového pultu. Za čelem postele je vypínač: pomáhá regulovat veškeré světlo v bytě jedním pohybem. Druhý průchozí hlavní vypínač je umístěn u vchodu.

Uživatel Uložit fotografii

Můžete se zavřít do ložnicové kostky, jako do kokonu, ale lehké látky propouštějí světlo — není zde pocit uzavřeného prostoru.

V tomto malém bytě jsou stojací lampy a lampy zapojeny do zásuvek, které jsou ovládány z hlavních vypínačů. Při odchodu z domova stačí stisknout tlačítko u dveří a relé v panelu zhasne veškeré osvětlení. Všechny domácí spotřebiče zapojené do běžných zásuvek přitom zůstanou tak, jak jsou.

Uživatel Uložit fotografii

Na čem jste ušetřili: Projekt má skromný rozpočet, takže většina nábytku byla zakoupena z IKEA. Například šatní věšák série BILLY: navíc zónuje ložnici tak, aby vstupní prostor nebyl z postele vidět.

Na svém televizoru můžete použít kartu CI-2, což vám umožní vyjmout objemný set-top box a druhý dálkový ovladač pro HD kanály a další obsah.

Fotografie «Před»
Uživatel Uložit fotografii

SANUEL
Před: Hlavním nedostatkem koupelny byla po malých rozměrech a zastaralých povrchových úpravách sedací vana. Byl nahrazen sprchovým koutem, ale obecně bylo uspořádání vodovodního potrubí ponecháno stejné.

Uživatel Uložit fotografii

Po: Pultová deska je napojena na sanitární přepážku, ke které je připevněna toaleta. Skříňky v horní části fungují jako zrcadla, úložiště a umístění filtrů a pultů. LED teplé osvětlení nad skříněmi se zapíná pohybovým čidlem na nastavenou dobu. To vám umožní nepoužívat obecné stropní světlo, pokud si majitel přišel jen na minutu umýt ruce.

Zajímavé:  10 skvělých řešení, která jsme viděli v transformovaném Chruščovovi.

Sprchový kout byl oddělen skleněnou příčkou a částečně. Tato kabina nepotřebuje dveře: velikost přepážky a výška bočnice jsou navrženy tak, aby kapky nepadaly mimo kabinu.

Uživatel Uložit fotografii

O AUTOROCH PROJEKTU.
Přesuňte sety na vaši osobní stránku Buro Brainstorm, чprozkoumat další díla od strportfolio designérů
________________________

VE VAŠEM MĚSTĚ…
Najděte si designéra na Houzz ve vašem městě – objednejte si svůj vlastní projekt

MÁTE PRO NÁS PROJEKT…
Nahrajte záznam na svůj Houzz profil, pošlete odkaz se stručným popisem na RuEditors@houzz.com

Pro vaše informace: Jaké předměty zveřejňujeme?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»