News

Před a po: 8 nových úprav kuchyně

Před a po: 5 kuchyní z roku 2000 po designové přestavbě

Saša Zajcevová

Působivé příklady proměny kuchyní, kde se na začátku století prováděly renovace.

Podívejte se: kuchyně roku 2000 byly celé hnědé, s červenými dlaždicemi a broskvovými tapetami. Všechno toto „béžové“ se nejen opotřebovalo více než dvacet let, ale také vypadá morálně zastaralé. Zde je to, co s nimi interiéroví designéři udělali.

Fotografie «Před»
Natalya Shirokorad Uložit fotku

1. Oprava obytné kuchyně — 10 metrů v P-44T

PŘED REKONSTRUKCÍ

V průběhu let života v bytě si hostitelka zvykla přesně na toto uspořádání kuchyňských modulů: lednička u okna, sporák ve středu, dřez v rohu. Tady se nic nezměnilo. Ale funkčnost a vnitřní obsah modulů byly vážně vylepšeny.

Odpadkový koš už není uprostřed kuchyně, našli místo pro myčku. A u vchodu nainstalovali prostornou skříň pro vestavěnou mikrovlnnou troubu a nádobí (viz plán a foto níže).

Natalya Shirokorad Uložit fotku

Plán bytu po rekonstrukci. Hlavní jídelní kout je nyní umístěn v arkýři obývacího pokoje (dříve se většinou stolovalo v kuchyni)

Navzdory technické možnosti v domech této série udělat otvor mezi obývacím pokojem a kuchyní, neprořízli ho. Kuchyně zůstala ve svých předchozích hranicích, izolovaná. Majitelka chtěla, aby kuchyně byla místem pro její soukromí. Proto spolu se snídaňovým stolem v kuchyni poskytli i druhý — velký pro setkání v obývacím pokoji.

Natalya Shirokorad Uložit fotku

PO
Majitelé mají stále rádi béžovou a pískovou — odstíny byly ponechány na zástěře, stěnách, kuchyňských deskách a dokonce i na skle kuchyňských modulů. Ale v kombinaci s mátovým odstínem působí pískové tóny svěžeji.

Zajímavé:  8 věcí, které byste neměli dělat s živým vánočním stromkem.

Natalya Shirokorad Uložit fotku

Příjem: Mezi sporákem a dřezem je důležité ponechat 60 cm nebo více. Jedná se o řeznou plochu, na které se jídlo připravuje. Křídlo zabudovaného dřezu rozšiřuje pracovní plochu.

Natalya Shirokorad Uložit fotku

Kuchyně má nestandardní konfiguraci: kromě rohové části přibyl u vstupu sloup. Byla zde zabudována mikrovlnná trouba: zákazník byl proti mikrovlnce kombinované s troubou. Konec sloupu byl navržen jako vitrína pro sbírku nádobí.

LevelHouse Uložit fotografii

2. Kuchyň-obývací pokoj v P-44T se stal izolovanou kuchyní

PŘED REKONSTRUKCÍ
Předchozí kuchyně v bytě byla umístěna podél krátké stěny: v rohu dřez, několik úzkých skříněk, uprostřed byl prostor pro volně stojící sporák a v rohu pro lednici. Půlkruhový barový pult je typickým řešením pro 2000s.

Toto uspořádání bylo vysvětleno přítomností otvoru z kuchyně do obývacího pokoje (domy řady P-44T tuto možnost umožňují).

LevelHouse Uložit fotografii

Plán bytu po rekonstrukci: výstup do obývacího pokoje byl zablokován — úzký otvor nezpestřil dispozice ani nefunkční, pouze překážel v uspořádání nábytku. Jídelní kout se nyní nachází v kuchyni, obývací pokoj se izoloval

LevelHouse Uložit fotografii

PO
Kuchyně byla otočená — protažená podél celé dlouhé stěny. Horní řady skříní byly vyrobeny na míru stropu a vzhledem k barvě fasád jakoby byly rozpuštěny ve stěně. Na čelech skříněk nejsou ani úchyty: otevírají se stisknutím. Vestavěná lednice byla umístěna u okna, do středu byla umístěna rodinná jídelní sestava a naproti ní TV kout.

LevelHouse Uložit fotografii

Recepce: kontrastním akcentem v interiéru jsou panely z černého skla, které byly použity jak na zástěře, tak na protější stěně. Černý obklad maskuje televizi a klimatizaci – nejsou prakticky vidět.

Zajímavé:  Výběr stylů interiéru - 2318 fotografií interiérového designu.

O PROJEKTU S FOTOGRAFIE…
Před a po: Byt herce Stanislava Yarushina

Evgeniya Nazarova Uložit fotku

3. Kuchyně ve staré budově Petrohradu — 6,5 mXNUMX.

PŘED REKONSTRUKCÍ
V tomto bytě v historickém centru Petrohradu byla kuchyně stísněná — pouhých 6,5 mXNUMX. Zchátralý stav bydlení si vyžádal celkovou rekonstrukci. Všechny zdi byly zbourány a přestavěny, původní poloha příček byla mírně upravena (přestavba byla odsouhlasena).

Evgeniya Nazarova Uložit fotku

Na schématu: koupelna se zvětšila kvůli předchozímu průchodu do kuchyně. To poskytlo další výhody pro uspořádání kuchyňského nábytku

Nataly Komova Uložit fotku

PO
Kuchyně se stala funkčnější díky tomu, že bývalý průchod do chodby byl přeměněn na koupelnu. To umožnilo umístit kuchyňskou linku podél dvou stěn. Vysoké skříně ve dvou řadách sahaly přímo ke stropu – to prostor opticky pozvedává.

Trouba a mikrovlnná trouba byly umístěny ve sloupci vpravo od vchodu. Kompletně propojit kuchyň s obývacím pokojem kvůli plynu nebylo možné, proto byla instalována příčka. Vybrali jsme sklo v grafitové barvě s prodlouženým odskelněním.

Nataly Komova Uložit fotku

Recepce: kuchyně je navržena ve světle šedém barevném provedení (odstín fasád s neutrálním panelem byl zvolen blízký barvě stěn), ale díky pracovní desce a zástěře z přírodního kamene nepůsobí bledě ani proti pozadí petrohradského počasí. Složité odstíny skryjí disproporci prostoru.

Fotografie «Před»
prosinec | Design interiéru Uložit fotografii

4. Kuchyň-kancelář v « stalinistický » — 7 mXNUMX

PŘED REKONSTRUKCÍ
Kuchyně byla izolovaná, ale ne příliš velká — asi 7 m1940. Vzhledem k vysokým stalinským stropům se prostor ukázal jako protáhlý a nepříliš útulný. Plus typické uspořádání umyvadla ze XNUMX. let a okno do koupelny. Museli jsme kompletně změnit vnitřní příčky, podlahy, komunikace a dispozice.

Zajímavé:  Styl bioformismu v interiéru.

prosinec | Design interiéru Uložit fotografii

V plánu: kuchyně se nezvětšila na ploše, ale kvůli přestavbě je prostor využíván racionálněji

prosinec | Design interiéru Uložit fotografii

PO
Kuchyň byla spojena s obývacím pokojem a ložnicí rodičů (je za přepážkou) a vytvořila jeden prostor. Kuchyňská sestava byla umístěna šikmo, lednice byla umístěna vpravo v sádrokartonové stěně. Kuchyňská souprava i zástěra byly natřeny stejnou barvou; Nešetřili na něm: koupili si kvalitní, které se nebojí agresivního prostředí. To umožnilo vizuálně „rozpustit“ kuchyňské fasády do stěn. Podle majitele lze stříkance ze sporáku snadno odstranit vlhkým hadříkem a není děsivé, že tam není žádné sklo nebo dlaždice.

prosinec | Design interiéru Uložit fotografii

Recepce: deska stolu a parapet nejbližšího okna byly vyrobeny do jednoho průčelí — tak se zde objevilo pracoviště. K tomu jsme použili tepelně dehydratovanou břízu, natřenou a matně nalakovanou. Takto ošetřené dřevo nepodléhá změnám teploty a vlhkosti.

Yana Ivanchenko Uložit fotku

5. Kuchyně 5 m1926 v domě z roku XNUMX

PŘED REKONSTRUKCÍ
V domě z období konstruktivismu byla kuchyně malá, 5 m1,5, a dokonce i podlouhlá. Délka stěny, u které stál sporák a dřez, byla přibližně XNUMX metru — nebylo možné zde vytvořit pohodlné čelo pro vaření. Vzhledem k tomu, že v domě je plyn, to znamenalo omezení jak na přestavbu bytu, tak na stěhování kamen.

Yana Ivanchenko Uložit fotku

Na schématu: předchozí majitelé jedli v kuchyni. V nové kuchyni neudělali ani malý snídaňový stůl — jinak by museli slevit z pohodlí a funkčnosti. Ale v obývacím pokoji byl plnohodnotný jídelní stůl.

Uliana Grishina | Fotografie Uložit fotografii

PO
Kuchyň byla spojena s obývacím pokojem, mezi ně byly umístěny skleněné dveře v lehkém kovovém rámu. To nám umožnilo vyhrát minimálně další 2 mXNUMX. V místě předchozího průchodu do kuchyně byla umístěna vestavěná lednice (a ze strany chodby šatna). Lednice je zapuštěna do niky, takže se zdá být skrytá ve zdi – uvolní se tak prostor pro pohodlný průchod od dveří do kuchyňského průčelí. Umyvadlo bylo přemístěno na stěnu sousedící s koupelnou — nyní je mezi ním a sporákem dostatek místa na vaření.

Zajímavé:  Plastová okna: typy oken na trhu.

Uliana Grishina | Fotografie Uložit fotografii

Recepce: Stolní deska byla vyrobena z dubu a svislá vložka nad mikrovlnnou troubou byla vyrobena ze stejné dubové dýhy. K vložce byla připevněna pohodlná lampa na skládací kolejnici.

  • Před a po: Kuchyně v Římě, kde bylo vyříznuto okno
  • Před a po: 8 levných kuchyní po přestavbě

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»