News

Jako v malém studiu o 32 mXNUMX. Podařilo se nám uspořádat ložnici a kuchyň-obývací pokoj? Skutečný příklad

Svěží a působivý: design malého studia o rozloze 32 metrů

Toto velmi malé studio je útulné, světlé a zdá se, že voní jako moře. To je skvělý příklad toho, jak se bílý interiér zředěný vodními odstíny stává měkčím a svěžejším. Ideální pro letní dům

Při práci na interiéru s názvem Mattina Mare chtěli autoři projektu ukázat, že kvalitní interiérový design nemusí nutně znamenat drahé materiály a značkový obsah. Společnost Architekti TZAM nabídl zákazníkovi komfortní a esteticky atraktivní prostor navozující pocit útulnosti, hmatový a emocionálně přátelský prostor za férovou cenu, zejména s ohledem na ekonomickou realitu posledních let. Hlavní architekt společnosti nám řekl o všech spletitostech tvorby projektu.

Architektonická kancelář TZAM Architects

Kancelář byla založena v roce 2004 a má kanceláře v Moskvě, Burgasu a Londýně. Hlavními oblastmi činnosti společnosti jsou koncepční architektonické a urbanistické plánování, návrhy bytových a veřejných interiérů, architektonické vzdělávání a práva duševního vlastnictví k dílům architektury a designu. Projekty Architekti TZAM vystavoval na největších mezinárodních výstavách: „Zodchestvo“ (Moskva), MIPIM (Cannes), Expo Real (Mnichov) a dalších.

— Interiér tohoto studia navrhl tým specialistů Architekti TZAM pro apartmánový komplex Mojito Club Holiday Residence, který se nachází na pobřeží Černého moře v Bulharsku.

Zákazník dal architektům za úkol vyvinout ekonomický, ale zároveň esteticky atraktivní interiér „s mořským duchem“, maximálně zohledňující potřeby obyvatel a hostů apart-hotelu během jejich dovolené.

Zajímavé:  Rekonstrukce Funkční ložnice v současném stylu v domě KOPE.

Relativně malá plocha, poněkud protáhlý tvar ateliéru a požadavek zákazníka umístit do něj vše potřebné pro pohodlný pobyt lidí — to byly počáteční údaje, které určovaly výběr mnoha designových řešení. Myšlenka starověkého čínského mudrce Lao Tzu, že prázdnota je podstatou domu, se stala naším kreativním krédem při práci na tomto interiéru. Tedy světlo, vzduch a nic navíc.

Hlavní místnost ateliéru jsme pomocí nábytkových skupin a dřevěných lamelových příček rozdělili do tří zón: vstupní hala, kuchyňský kout a obývací pokoj, který se v noci stává ložnicí. Ostatní místnosti ateliéru, konkrétně kombinovaná koupelna a terasa, byly zpočátku odděleny zdmi, takže nebyla nutná sanace „mokrými“ pracemi.

Samostatně je třeba zmínit dřevěné příčky. Tyto lehké a konstrukčně jednoduché interiérové ​​prvky, vyrobené na míru podle autorových kreseb, v něm hrají důležitou roli: vizuálně zónují prostor, zůstávají téměř neviditelné, roviny propouštějící světlo a vzduch. Rozdělení ateliéru na téměř čtvercové zóny tak pomáhá vytvořit vizuální pocit jednoduchosti a harmonie.

Kuchyň byla vyrobena na zakázku podle nákresů autorů místním soukromým řemeslníkem a je vybavena vším potřebným včetně varné desky, trouby, digestoře, vestavné lednice, vestavěné pračky. Při navrhování kuchyňského nábytku byl zohledněn sled práce hospodyňky při vaření podle principu trojúhelníku: skladování -> řezání -> tepelné zpracování -> skladování.

Související články
9 kuchyní, do jejichž interiérů se chcete podívat
Jak vypadá vysněná pánská šatna: 13 příkladů a 7 funkcí

U barového pultu se můžete rychle občerstvit, posedět u sklenky vína nebo pracovat na notebooku. Kromě přímého účelu je pult navržen tak, aby opticky oddělil kuchyň a obývací pokoj.

V malé garsonce se obývací pokoj v noci stává ložnicí, takže je zde pohodlná a velká rozkládací pohovka.

Zajímavé:  5 běžných chyb při navrhování pracovního prostoru doma.

Pohodlně sedět na židli, můžete si číst knihu a pro větší pohodlí použijte měkkou podložku jako podnožku. V případě potřeby stejný pouf slouží jako čajový stolek, pokud na něj umístíte na míru vyrobený dřevěný podnos.

Výrobce čalouněného nábytku byl vybrán na základě kritérií cena — kvalita — šetrnost k životnímu prostředí a také dobrý design — koncept, který v podstatě zahrnuje všechny tyto komponenty. Není divu, že nakonec byly vybrány produkty světoznámé značky IKEA.

Bylo pro nás důležité, aby byl nábytek vyroben z ekologických materiálů. Zápach formaldehydu ve vašem obytném prostoru je profesionální selhání. Proto byli výrobci vybíráni z řad firem, které přikládají důraz na moderní environmentální certifikaci.

Televize je zavěšena na stěně na držáku s možností otáčení směrem do kuchyně. Terasa má výhled na moře, a protože v létě mnoho obyvatel a hostů komplexu raději stoluje venku, je zde stůl a židle vyrobené z umělého ratanu — ekonomického a odolného vůči povětrnostním vlivům.

Koupelna je vybavena toaletou od polské firmy Kolo, vestavné umyvadlo od bulharské firmy Linka, sprchový kout bez vaničky a vyhřívaného věšáku na ručníky. Pod umyvadlem je skříňka na odkládání ručníků a dalších koupelnových doplňků.

Obraz moře v myslích většiny lidí je nepochybně spojen s modrou barvou, navíc tato barva podporuje relaxaci a kontemplaci, které jsou zvláště důležité pro obyvatele moderních megacities během dlouho očekávané dovolené. Barva moře je však použita pouze jako akcent, přičemž hlavní zůstává bílá — barva čistoty, svěžesti a prázdnoty, tak vysoce ceněná čínským myslitelem a v návaznosti na něj i autory projektu, podle komu zvolené barevné řešení opticky zvětší prostor a naplní ho světlem a vzduchem.

Osvětlení je podle autorů projektu jednou z nejdůležitějších a zároveň komplexních součástí kvalitního interiéru. Zde byla pozornost věnována umístění, technickým vlastnostem, provedení, provozní spolehlivosti osvětlovacích zařízení a kromě těchto kritérií také jejich ceně.

Zajímavé:  Lampy pro domácnost a kancelář: módní trendy v roce 2024.

Prostor chodby a kuchyně je osvětlen kovovými svítidly minimalistického designu. IKEA, nad barovým pultem a nad zrcadly vedle šatní skříně jsou zavěšeny tři lucerny v retro stylu, zakoupené v jedné z prodejen Burgas. V obývacím pokoji je lustr, svítidlo a stojací lampa ve stejném stylu s látkovými stínidly — jednoduché, ekonomické a zároveň elegantní řešení.

Komplex, ve kterém se studio nachází, se nachází 70 metrů od moře a tato okolnost do značné míry předurčila výběr dokončovacích materiálů.

Stěny hlavní místnosti jsou natřeny bílou barvou, odolnou proti vysoké vlhkosti a tvorbě mikroorganismů.

V chodbě je jedna ze stěn čalouněná dřevěnými panely a natřena na modro matnou barvou. Toto řešení je navrženo tak, aby oddělilo chodbu od zbytku místnosti a také opticky zkrátilo nejdelší stěnu ateliéru.

V koupelně je spodní část stěn do výšky 1,7 metru zdobena keramickými dlaždicemi španělské výroby, horní část stěn je natřena modrou barvou odolnou proti vlhkosti. Podlaha koupelny je dlážděna keramickým obkladem italské výroby s komplexní dispozicí, tvořenou bílými obklady o rozměrech 30 x 30 cm v kombinaci s černými mozaikovými obklady o rozměrech 5 x 5 cm.

Textilní interiérové ​​prvky, konkrétně dekorační polštáře a koberečky, byly vybírány v prodejnách dekorů Burgas. Závěsy jsou vyráběny na zakázku podle autorských skic z na dotek příjemných látek italské výroby.

Jako v malém studiu o 32 mXNUMX. Podařilo se nám uspořádat ložnici a kuchyň-obývací pokoj? Skutečný příklad

NEUVĚŘITELNÉ PŘED A PO! Elegantní dvoupokojový byt 46 m70. mv panelu XNUMX. let. Rumtur

Majitelé tohoto ateliéru jej připravovali k budoucímu prodeji. Tíhli k loftovému stylu, ale návrhářka Irina Bebeshina navrhla změkčit brutalitu této estetiky pomocí eko stylu a příjemných zelených odstínů. Dílo se povedlo — byt okamžitě našel svého kupce.

Jako v malém studiu o 32 mXNUMX. Podařilo se nám uspořádat ložnici a kuchyň-obývací pokoj? Skutečný příklad

Zákazníci a úkoly

Majitelé tohoto studia pozvali designérku Irinu Bebeshinu, aby navrhla pohodlný interiér a uspořádala několik funkčních oblastí na malé ploše. Důležité bylo vyzdvihnout ložnici s plnohodnotnou manželskou postelí, kuchyň, obývací část a poskytnout dostatek úložného prostoru. Byt po rekonstrukci chtěli dát k prodeji a při pohledu dopředu vše dopadlo podle plánu. Nyní zde žije mladá žena v domácnosti – studentka jedné z moskevských univerzit, jejíž pobočka se nachází právě poblíž jejího nového domova.

Zajímavé:  5 stereotypů o domácím pořádku, které vám brání v jeho udržování.

Rozložení

Studio je podlouhlá místnost. Než Irina začala pracovat, majitelé postavili příčky pro koupelnu. Pro oddělení ložnicové části navrhl designér skleněnou půdní příčku (posuvnou, s matným sklem v černém kovovém profilu). Ložnice dostala místo u okna. Výběr matného skla však umožňuje pronikání světla do prostoru kuchyně a obývacího pokoje. Navíc přepážka nebude stále uzavřená, protože nový majitel bydlí sám. Chodba se ukázala jako samostatná, což je z praktického hlediska dobré – špína se nebude šířit po celém studiu. Vývojář to ale takto předvídal.

Dokončete

„Dostal jsem za úkol vytvořit levný, ale stylový projekt, a to rozhodlo o výběru dokončovacích materiálů,“ komentuje Irina. Takže na stěnách je barva od slavné anglické značky, která je známá svou hlubokou a pestrou paletou barev. V ložnici, konkrétně za čelem postele, byly pověšeny tapety. Cítila se díky tomu pohodlněji. Nenápadný geometrický vzor navíc dodává této oblasti mírný akcent a dynamiku.

Stejnou tapetou je pokryta stěna, která se otevírá ihned po vstupu do bytu. Je to s dveřmi do koupelny. Abychom neutralizovali efekt rozdrceného malého prostoru, zvolili jsme skryté dveře a také je oblepili tapetou. Nyní je co nejvíce neviditelná.

Pro zástěru byly vybrány malé obdélníkové zelené dlaždice od ruského výrobce. Stejné obklady byly použity v koupelně: na stěně v prostoru umyvadla a v blízkosti toalety. Byl kombinován s šedými dlaždicemi betonového vzhledu.

Křemenný vinyl se vzhledem dřeva byl položen na podlahu ve studiu jako jediná krytina. Jedná se o praktický materiál, který se nebojí vody, nečistot a mechanického namáhání. V koupelně jsou porcelánové obklady ve vzhledu dřeva.

Nábytkové a skladovací systémy

Pro uložení věcí jsme instalovali 1,3 metru dlouhou skříňku do předsíně a dvě 80 cm dlouhé skříňky do prostoru ložnice před postel Mezi dvěma skříňkami je umístěn pracovní stůl, který může sloužit i jako toaletní stolek. Ty byly, stejně jako kuchyně, vyrobeny na zakázku. Horní skříňky nebyly vyrobeny v tradiční verzi, plánovali malý modul nad dřezem s částečně otevřenými policemi. Jídelní stůl nahradil poloostrov-barový pult. V koupelně byla skříňka také vyrobena na zakázku.

Zajímavé:  Lutá v interiéru: 5 způsobů, jak použít jasnou barvu a 55 inspirativních příkladů.

Jednotlivé kusy nábytku – police, noční stolky – se kupovaly na masovém trhu. Autorka projektu je „nachytala“ při doprodeji dánské značky, který jí zařídil před uzavřením prodejen v Rusku. Museli jsme čekat v dlouhých frontách, ale chuť dokončit projekt s plánovaným nábytkem byla vysoká.

osvětlení

Stejně jako koncept celého interiéru je i styl svítidel kombinací loftu a eko. Obecné světlo je tedy reprezentováno pásovými lampami grafické černé barvy. Nad barovým pultem a po stranách postele jsou přívěsky s proutěnými stínidly. Poslední (v ložnici) byly vyrobeny na zakázku od mistra ve Voroněži, ty jsme v obchodech nenašli; Nad pohovkou v obývacím pokoji je svítidlo jako doplňkový zdroj světla a nad stolem v ložnici závěs. V koupelně jsou na stropě bodová světla a u zrcadla přívěsek. Nechybí ani osvětlení kuchyňské desky.

Irina Bebeshina

Irina Bebeshina Designér-dekoratér, autor projektu

Styl interiéru definuji jako loft s eko prvky. Jedním z charakteristických rysů loftu je použití příček a nábytku z kovových profilů a dřeva. Ekologický styl je zodpovědný za velké množství zelených odstínů v interiéru: jsou přítomny v květinovém vzoru na tapetě a v zelených dlaždicích v kuchyni. Také přítomnost slaměných stínidel v ložnici a nad barovým pultem přidává na náladě některé kavárny v jihovýchodní Asii. Dlažba v koupelně na jedné straně odkazuje k eko stylu díky imitaci dřeva a na druhé ke stylu loft díky hrubé šedé textuře dřeva.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»