News

Jak udělat tři ložnice a obývací pokoj v třípokojovém bytě? Příklad bytu pro rodinu v domě z roku 1957

Jak udělat tři ložnice a obývací pokoj v třípokojovém bytě? Příklad bytu pro rodinu v domě z roku 1957 (fotografie před a po)

NEUVĚŘITELNÉ PŘED A PO! Elegantní dvoupokojový byt 46 m70. mv panelu XNUMX. let. Rumtur

Dům patří do pozdní „stalinské“ éry: dobrá původní dispozice, vysoký strop, středně velká kuchyně. Pro rodinu se dvěma dětmi byly potřeba tři ložnice. Designéři také vybavili obytnou část bez přestavby – pomohlo tomu zónování.

Jak udělat tři ložnice a obývací pokoj v třípokojovém bytě? Příklad bytu pro rodinu v domě z roku 1957 (fotografie před a po)

Zákazník a úkoly

Majiteli tohoto bytu je rodina se dvěma dětmi: nejstarší dcera končí školu, nejmladší syn chodí na střední školu. Obrátili se na designéry Alinu Vaskovskou a Evgenia Ermolaeva, aby navrhli nový interiér.

„Hlavní myšlenkou je vytvořit moderní, funkční interiér. Bylo potřeba opticky rozšířit prostor a lakonicky schovat úložné systémy, aby nic nerušilo výhled – to je důležité pro práci z domova a aktivní hry dětí,“ komentují projekt autoři.

Rozložení

Původní dispozice rodina nechtěla měnit; Jsou zde tři izolované pokoje, kuchyně o výměře téměř 9mXNUMX, velká chodba a samostatná koupelna s koupelnou. Pro rodiče a každé dítě byly potřeba oddělené ložnice a na to bylo dost pokojů. Designéři se ale rozhodli rodinu neochudit o společný obývací prostor a největší místnost byla rozdělena na ložnici rodičů a obývací pokoj. Spací prostor byl umístěn blízko okna a obývací pokoj byl blíže k východu. Zónovacím prvkem byla dekorativní lamelová příčka.

Zajímavé:  Izolace stěn cihlového domu zevnitř a zvenčí: výběr izolace a pokyny.

Totéž bylo použito v pokoji mé dcery, oddělující spací prostor.

Dokončete

Na zdobení stěn jsme zvolili barvu. V ložnici-obývací pokoj — neutrální béžová barva. V pokoji mé dcery je broskvově růžový, v pokoji mého syna šedomodrý. Předsíň a kuchyně jsou vymalovány v hlubším odstínu modré. Abychom prostor oživili, použili jsme také sádrové reliéfní panely: na stěnu za pohovkou a postelí, za nočním stolkem v pokoji dcery.

Na podlahách v obytných místnostech jsou parkety. Do chodby a kuchyně jsme zvolili porcelánovou kameninu. Koupelna a toaleta jsou také zdobeny porcelánovou kameninou a dlaždicemi: zvolili jsme textury jako dřevo, kámen a neutrální bílé dlaždice, které nezatěžují prostor.

Nábytkové a skladovací systémy

Designéři navrhli šatní skříně do každého pokoje – jsou určeny k uložení věcí každodenní potřeby. V dětských pokojích jsou také police na knihy a různé školní potřeby, v obýváku a v pokoji dcery TV stolek. Na chodbě je skříň na svrchní oděvy a domácí potřeby.

V kuchyni zaujala místo rohová sestava se skříňkami až ke stropu — to umožnilo zvětšit úložný objem. Byly zajištěny všechny potřebné domácí spotřebiče včetně myčky nádobí.

V koupelně je pod jednou pracovní deskou s umyvadlovou skříňkou instalována pračka. V koupelně je skříňka skryta za dvířky nad instalací WC.

osvětlení

Obecné stropní svítidlo je řešeno pomocí kolejnic s nadzemními body, které lze po dráze pohybovat, a vestavěných lineárních svítidel. V obývacím pokoji byl také zavěšen velký dekorativní lustr. V kuchyni a chodbě jsme se rozhodli vytvořit osvětlení pomocí stropních reflektorů. Jako další světlo navrhli designéři nástěnné svícny poblíž postelí a stolní lampy v pracovních koutech dětí.

Alina Vaskovskaya a Evgenia Ermolaeva

Alina Vaskovskaya a Evgenia Ermolaeva Designéři, autoři projektu

Zvolený styl interiéru vychází z myšlenky spojení skandinávského a moderního minimalistického stylu. Bylo pro nás důležité vytvořit pocit lehkosti, praktičnosti a mobility a zároveň pohodlí a útulnosti a šetrnosti k životnímu prostředí. Jednou z myšlenek skandinávského stylu je zachování rodinných tradic. A tento interiér je začátkem jedinečné rodinné historie.

Zajímavé:  8 krásných a praktických nápadů pro skladování v mrazáku.

Jak umístit tři ložnice do třípokojového bytu: projekt v Reutově

Zpočátku je dokonce těžké si představit, že v tomto prostorném bytě o rozloze 142 metrů čtverečních bude trvale bydlet pouze jeden pár. Designérka Natalya Voronenko a umělecký ředitel Vladislav Sedov ze studia LINES ale stáli před úkolem vytvořit interiér, ve kterém by se pohodlně bavily tři rodiny tří bratrů, kteří sem pravidelně zavítají, aby spolu trávili čas.

Majitelé bytu mají venkovský dům v klasickém stylu, a tak chtěli tento prostor zmodernizovat. Bylo na to málo požadavků: musely tam být tři ložnice, což znamená, že by se musela přestěhovat kuchyň. „Zákazník dal zelenou případným adekvátním změnám v dispozici bytu,“ poznamenávají autoři projektu. «Takže jsme přesunuli kuchyň téměř do středu bytu, přidali další obývací pokoj a umístili jídelní kout do otvoru lodžie.»

Důležitou součástí projektu jsou lodžie a jejich imitace. Formálně byla navržena pouze jedna společná lodžie pro dva pokoje, kterou však projektanti rozdělili, zateplili a propojili s prostorem místností. V jednom z nich v obývacím pokoji byl jídelní kout a ve druhém v ložnici minikancelář s pracovním stolem a policí na knihy a dokumenty. V dalších dvou ložnicích, které neměly balkon, stále zachovávali estetiku odpočinkové zóny u okna. Umístili tam nejen křesla, ale tuto část místnosti ještě barevně nebo dřevěnými panely zvýraznili.

Vzhledem k tomu, že majitelé bytu chtěli v interiéru vidět to nejlepší, co je v moderním stylu a loftu, ale bez radikálních řešení, byl kladen důraz na výběr dokončovacích materiálů. Část stěn v obývacím pokoji a jedné z ložnic byla obložena cihlovými částmi v černých a přírodních odstínech. Dřevo bylo aktivně využíváno – nejen na podlaze, ale také v podobě panelů a lamel na stěnách. V předsíni byla mezi ně umístěna úzká zrcadla, která prostor opticky rozšiřují.

Zajímavé:  Rohová pracovní plocha: výhody a kritéria výběru.

Dalším prvkem interiéru jsou lesklé a zrcadlové plochy. Fasády kuchyně a šatní skříně v jedné z ložnic jsou lesklé, téměř všechny dveře jsou vyrobeny z tónovaného skla a zdobeny stejnými skleněnými panely na stropě. Části stěn byly zdobeny zrcadly, uspořádány a zavěšeny v místnostech. Dokonce i strop v kuchyni se zrcadlil a vytvořil efekt obývacího pokoje ve venkovském domě s druhým světlem.

Téměř veškerý nábytek v projektu je původní – náčrtky vypracovali designéři, výroba bude svěřena truhlářské dílně. To vám umožní nestarat se o shodu velikostí a mít jistotu, že všechny položky k sobě dokonale padnou.

Design: Studio LINES

Další nutností jsou co nejprostornější úložné systémy. Vzhledem k tomu, že se v bytě budou pravidelně shromažďovat tři rodiny současně, budou muset být věci každé osoby někde umístěny a uloženy. V předsíni proto téměř celou stěnu zabírají vestavěné skříně, dvě ložnice dostali vlastní šatnu a v další instalovali šatní skříň, která zakrývala celou stěnu.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»