News

Jak se dvoupokojový byt o velikosti 32 m² ve ​​vedlejší budově proměnil k nepoznání: fotografie před a po

Evgenia Nazarova

Mladá dívka si místo „babiččiny verze“ koupila jednopokojový byt v domě ze 70. let a představovala si světlý, funkční interiér plný vzpomínek na milovanou Francii. Designér Rustem Urazmetov našel způsob, jak změnit interiér bez přestavby, a přidal do bílého prostoru několik barevných akcentů, které ladí s avantgardní malbou, kterou má hostitelka ráda.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

O projektu
Místo:
Moskva, SZAO
Velikost: 32 čt. M
Kdo zde bydlí: mladá dívka
Autor projektu: Rustem Urazmetovem
Rozpočet: 2,5 milionu rublů na klíč
pohled: Alexander Volodin

Evgeniya Nazarova Uložit fotku

Dispozice bytu

Rozhodli se neměnit plán kvůli konstrukčním prvkům. Byt se nachází v panelovém domě ze 1970. let, pokoj a kuchyň jsou odděleny nosnou zdí, takže možnosti na přestavbu byly minimální. Myšlenka zvětšit koupelnu na úkor chodby byla rychle opuštěna: tato možnost by vyžadovala schválení, ale neposkytovala zjevné výhody.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

CHODBA
Prostor bytu byl navržen na principu kontrastu a výjimkou nebyla ani chodba. Na podlahu jsme zvolili dlažbu s černobílým vzorem, která kontrastuje se sněhově bílými stěnami. Šatní skříň s bílými čely byla vyrobena na zakázku. Kromě sekcí pro svrchní oděvy a obuv zde bylo místo pro pračku a 50litrový zásobníkový ohřívač vody.

Čtvercové dlaždice Trento Arlequino

Fotografie «Před»
Uložit fotku

LOŽNICE
Před: Takto vypadal obývací pokoj před rekonstrukcí. Tapety na stěnách, nerovné podlahy, lustr jako jediný zdroj osvětlení – veškeré zařízení bylo staromódní. Práce na projektu začaly kompletní demontáží.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Po: Zákazník tráví málo času doma, pouze večery po práci, a nepřijímá velké skupiny hostů. Prioritou bylo pohodlné místo na spaní, takže možnost rozkládací pohovky nepřicházela v úvahu. Místnost byla rozdělena zhruba na tři části: ložnici, pracovní kout a úložný prostor. Spojuje je nejen bílá barva, ale také design nábytku.

Zajímavé:  High-tech v interiéru: popis stylu s fotografiemi.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Na čem jste ušetřili: Téměř veškerý nábytek pro projekt byl vyroben na zakázku a mnoho kusů nábytku bylo spojeno do jediné linie. Hlavní nábytková kompozice kombinuje „plovoucí“ postel a závěsné skříňky, poté se změní na postel u okna a pokračuje kompaktním pracovním prostorem s úložným systémem. Konstrukce je vyrobena z laminované dřevotřísky — nejdostupnějšího nábytkového materiálu.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Na foto: vyčnívající čelo postele lze využít i k uskladnění. Uspořádejte například fotografie s francouzskými tématy

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Piano je jedinou věcí, kterou si majitelka přestěhovala do nového bytu ze svého předchozího domova. Díky barvě pouzdra a minimalistickému designu se ukázalo, že se snadno hodí do interiéru.

Fotografie «Před»
Uložit fotku

Před: «Historicky byla podél krátké zdi skříň. To lze snadno odhadnout z kontrastního vložení tapety — takto bývalí majitelé ušetřili na opravách.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Po: V novém interiéru skříň zaujala stejné místo, ale táhla se ode zdi ke zdi a od podlahy ke stropu. Vzhledem k tomu, že fasády mají stejnou barvu jako stěny, nepůsobí příliš objemně.

Problém a řešení: Hlavní osvětlení zajišťují LED profily zabudované do stropu. Z výšky stropů ubraly jen 35 mm, které by se kvůli křivce podlahové desky musely ještě vyrovnat. Původní výška stropu před rekonstrukcí byla pouze 260 cm. Lustry byly vyloučeny a závěsná lampa se objevila pouze jako akcent nad nočním stolkem.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Kromě skříně byly úložné systémy umístěny v zásuvkách pod čtecím koutkem. Radiátor topení nepřekážel, byl umístěn poblíž, pod pracovním stolem. Do sníženého podhledu byl zabudován i LED profil.

Zajímavé:  10 skvělých a levných organizérů pro kosmetiku z AliExpress.

Fotografie «Před»
Uložit fotku

KUCHYNĚ
Před: Předchozí majitelé zdědili tapety v módě 1990. let, obklad na kachličky a plynový sporák.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

KUCHYNĚ
Stěny pozadí byly vymalovány bílou barvou, nábytek a stolní deska byly vybrány ve stejném odstínu. Kuchyňský nábytek se stal jednou z hlavních nákladových položek: fasády byly objednány z MDF se smaltem, desky byly vyrobeny z umělého kamene. Spolu se spotřebiči jsme za kuchyň utratili více než 400 000 rublů.

Urazmetov Rustem Uložit fotografii
Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Backsplash dlaždice LB-keramika

Zástěra byla zvýrazněna kontrastními dlaždicemi s geometrickým vzorem, který připomíná náměty avantgardních umělců. Stůl pro dvě nebo tři osoby byl umístěn poblíž okna, tato konfigurace se ukázala jako optimální pro kuchyni o velikosti 7 mXNUMX. Stůl funguje jako prodloužení kuchyňské desky a je dokonce vyroben ze stejného materiálu, i když s mírným poklesem pod linii okna.

Fotografie «Před»
Uložit fotku
SANUEL
Před: Takhle vypadala koupelna před rekonstrukcí.
Urazmetov Rustem Uložit fotografii
Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Po: Během rekonstrukce se změnila nejen výzdoba, ale i rozmístění vodovodních zařizovacích předmětů: místo malého dřezu se podařilo získat prostor pro plnohodnotnou skříňku na odkládání kosmetiky a domácí chemie.

Interiér koupelny se stal vizuálním pokračováním přilehlé chodby: na podlaze a akcentní stěně byly použity dlaždice s černobílým vzorem ze stejné kolekce.

Čtvercové dlaždice Trento Arlequino
_____________________________
O AUTOROVI PROJEKT.
Přejděte na stránku návrháře Rustem Urazmetov, prozkoumat další díla z portfolia

Urazmetov Rustem Uložit fotografii

Na fotografii: autor projektu Rustem Urazmetov v dokončeném interiéru
__________________________

VE VAŠEM MĚSTĚ…
Najděte si designéra na Houzz ve vašem městě – objednejte si svůj vlastní projekt

Zajímavé:  Přestavba dvoupokojového bytu v mořském stylu, ve kterém se kuchyně a lodžie v domě 349/01 staly středem přitažlivosti.

MÁTE PRO NÁS PROJEKT…
Nahrajte záznam na svůj Houzz profil, pošlete odkaz se stručným popisem na RuEditors@houzz.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»