News

Interiér v bohatých barvách: pohodlný byt pro rodinu

Dalo by se říci, že tento projekt má tři týmy autorů najednou: DD studio (Denis Gorshkova), které na dálku vypracovalo počáteční projekt, samotní zákazníci, kteří projekt realizovali, a tým BW buro, který se zapojil do konečné fáze.

„Zákazníci, příjemný a inteligentní mladý pár, nás pozvali ve fázi dokončení rekonstrukce. Bylo potřeba pomoci promyslet kuchyň, doplnit byt chybějícím nábytkem a vybrat dekor, který by domov personalizoval,“ říkají autoři (nebo spíše spoluautoři) projektu, BW buro designers.

Dispoziční řešení bytu dopadlo celkem zdařile a plně vyhovuje pohodlí zákazníků a jejich psa. Prostorná kuchyň-jídelna a obývací pokoj jsou spojeny do společného prostoru, ale zároveň zónovány dřevěnými lamelami. Ložnice má vlastní koupelnu. Designérům se také podařilo vyzdvihnout malou, ale funkční předsíň a přilehlou koupelnu pro hosty, která slouží jako prádelna.

Návrháři navrhli, aby zákazníci vytvořili koktejlový bar v kuchyni — tento nápad se jim líbil.

Foto Liza Gurovskaya

Zákazníci chtěli interiér odlehčit, prosvětlit a provzdušnit bez přemalování stěn nebo změny dispozice. Barvy si vybírali sami na základě vizualizací – líbily se jim hluboké syté vínové a smaragdové odstíny.

V hlavní části kuchyně, která se nacházela mezi dvěma stěnami různých barev, designéři odstranili vysoké skříňky, které měly být po stranách, a všechna mezipatra. Výsledkem byla velká pracovní plocha a pouze tři horní skříňky, které kuchyni opticky odlehčily. Na zástěru jsme použili mramorované porcelánové dlaždice se zelenými žilkami, které spojily všechny barvy dohromady a umožnily úspěšně integrovat bílou a šedou kuchyňskou fasádu.

Zajímavé:  Koupelna v ekologickém stylu s mramorovými panely a lampami a zrcadly ve tvaru kapky.

„Vzhledem k tomu, že jsme zařizovali již zavedený interiér, vycházeli jsme ze stávající barevnosti a konceptu. Finální úpravy jsme se proto snažili udělat lakonicky a jemně, abychom nepřetěžovali prostor, a hlavně, aby se výsledný interiér líbil a vyhovoval jeho majitelům,“ vysvětlují designéři.

V ložnici naproti posteli byla prázdná stěna, na kterou chtěli autoři projektu umístit umění. „Zvažovali jsme různé možnosti a mezi nimi stručně navrhli podívat se na práci Alexeje Lantseva,“ vzpomínají. „A pak jsme během přípravy na natáčení zjistili, že se zákazníkovi opravdu líbí. A ona sama galerii našla, dílo vybrala, zarámovala a umístila do ložnice.“

Projekt se ukázal jako vizuálně čistý, lehký a není v něm nic zbytečného. Je to však z velké části zásluha majitelky domu: na první schůzce s designéry řekla, že její byt má příliš mnoho skříní, které nepotřebovala — vždyť nemá tolik věcí! „Je to poprvé v naší praxi. Minimalistický, šetrný přístup a také schopnost udržet svůj životní prostor čistý jsou úžasné vlastnosti, které se často nenacházejí.“

Související materiály
Tagy

  • Tým
  • reklama
  • Pravidla pro uživatele
  • Zásady používání souborů cookie
  • Doporučené technologie
  • Podpora

Síťová publikace Mydecor.ru (Maydecor.ru)

Registrační číslo EL č. FS 77 — 83389

Registrováno Federální službou pro dohled nad komunikacemi, informačními technologiemi a hromadnými komunikacemi (Roskomnadzor) dne 03.06.2022 18+

Zakladatel: Shkulev Digital Technologies Limited Liability Company

Hlavní redaktor: Parfenová T. N.

Kontaktní údaje redakce pro státní orgány (včetně Roskomnadzoru): e-mail: mydecor@sholding.ru telefon: +7(495) 633-5-633

Copyright (c) Shkulev Digital Technologies LLC, 2024. Jakákoli reprodukce materiálů webu bez svolení redakce je zakázána.

Interiér v bohatých barvách: pohodlný byt pro rodinu

NEUVĚŘITELNÉ PŘED A PO! Elegantní dvoupokojový byt 46 m70. mv panelu XNUMX. let. Rumtur

Zelená, modrá, pozadí šedá a barevné akcenty — designérka použila světlé barvy a vytvořila pohodlný a funkční interiér pro manželský pár s malým dítětem.

Zajímavé:  Neopakujte je! 7 nepraktických řešení v interiéru koupelny.

Interiér v bohatých barvách: pohodlný byt pro rodinu

Zákazníci a úkoly

Majiteli tohoto euro-třípokojového bytu je rodina s malým synem a domácími mazlíčky, kočkou a psem. Měli základní požadavky na interiér svého domova: jednoduchost a funkčnost. A chtěli také kreativitu (paní domu je aktivní a bystrá osobnost). K realizaci jejich přání rodina pozvala návrhářku Anastasii Zaretskou.

Rozložení

Byt v moskevském rezidenčním komplexu „Litsa“ byl obdélník bez příček s doporučenými „mokrými zónami“ od developera. Anastasia se neodchýlila od doporučení a pravidel, ale provedla několik změn v rozložení. Jedna z koupelen u vchodu byla rozdělena a byla uspořádána malá koupelna a technická jednotka. Ložnice byla také zónována, s izolovanou šatnou.

Logika dispozice se ukázala být následující: ve středu bytu je společný prostor — kuchyň-obývací pokoj. Vpravo je dětský blok: ložnice, „dětská“ koupelna a tam technická místnost. Vlevo je soukromý blok pro rodiče: ložnice s šatnou a vlastní koupelnou.

Dokončete

„Vzhledem k tomu, že rodina má malé dítě a domácí mazlíčky, bylo hlavním úkolem zajistit, aby všechny dokončovací materiály byly snadno udržovatelné, odolné vůči skvrnám a bylo možné je prát,“ vysvětluje autor projektu. Z tohoto důvodu jsme na podlahu zvolili vinylovou krytinu ve vzhledu dřeva, vymalovali stěny a zvýraznili akcentové plochy nad postelemi v dětském pokoji a ložnici tapetou. Ve vlhkých prostorách byly na podlahu použity porcelánové dlaždice a na stěnách byly kombinovány dlaždice a barvy.

Barva

Barevné řešení v tomto interiéru přitahuje velkou pozornost.

Hlavním odstínem chodby, kuchyně a obývacího pokoje je komplexní zelená. „Začíná“ v chodbě, kde jsou stěny, vestavěný nábytek a dokonce i strop natřeny touto barvou, a pokračuje v obývacím pokoji kuchyně.

Šedá se stala pozadím kuchyňského obývacího pokoje. „Pomocí šedé barvy jsem chtěl dosáhnout lehkosti a prostornosti a pomocí smaragdu jsem chtěl dodat interiéru pohodlí, harmonii a svěžest,“ vysvětluje autor projektu. — Černá není hlavní barva, ale neméně důležitá jsem ji použil ke zdůraznění geometrie místnosti a některých jejích prvků. Zbývající barvy jsem přidal jako kontrastní skvrny pro vytvoření teplé a pozitivní nálady. To odráželo charakter zákazníka.“

Zajímavé:  6 z nejkrásnějších kuchyní s ostrůvky.

V hlavní ložnici se barevné schéma skládá z šedé a modré. Šedá je opět barva pozadí, modrá je barva akcentu. Přidělili část stěny a stropu oknu a vytvořili dekorativní design v modrých odstínech.

V dětském pokoji dominují světle šedé a pastelově zelené odstíny. „V dětském pokoji velmi aktivního a společenského chlapce byla volba těchto barev zřejmá, protože uklidňují a uklidňují, podporují kreativitu,“ říká Anastasia. Zdůrazňující stěna s příběhovou tapetou v teplých barvách dodala útulnost a báječnost.

V koupelně vedle hlavní ložnice se opět nachází modrošedé barevné schéma. „Šedá byla přidána pro kontrast a vizuálně zvětšující prostor a světlost. Modrá je pro oživení místnosti.

Barevné řešení dětské koupelny je pastelové, ale poutavé: jemnou zelenou na stěnách ředí barevné obklady.

„Tuto kombinaci jsem zvolil na základě potřeb zákazníka: dítě je malé, nemá rádo plavání a v zásadě vodní procedury. To bylo vybráno, aby vzbudilo zájem o koupelnu.

Skladovací systémy

Hlavními úložnými systémy se staly vyhrazená šatna v hlavní ložnici a technická jednotka na chodbě. V ložnicích a obývacím pokoji se proto upustilo od objemných skříní.

V ložnici je skříň před postelí na důležité maličkosti a v dětském pokoji dvojice ozdobných skříní a úložný systém u pracovní plochy u okna.

V obývacím pokoji je police s nočním stolkem v televizní části.

osvětlení

„Všechny pokoje mají bodová světla, ale líbí se mi několik možností osvětlení, které lze přizpůsobit náladě,“ říká Anastasia. Další scénáře osvětlení v prostoru kuchyně zahrnovaly osvětlení pracovní desky a lampu nad jídelním stolem. V obývacím pokoji je stojací lampa. V ložnici jsou stolní lampy vyrobené na míru. V koupelnách jsou závěsná svítidla.

V chodbě byla do niky vestavěna nenápadná šatní skříň s fasádami v barvě stěn na svrchní oděvy a naproti ní instalovali závěsnou skříň s konzolí, ve které se mimo jiné skrývá i elektricky.

Designérka Anastasia Zaretskaya, autorka projektu:

Designérka Anastasia Zaretskaya, autorka projektu:

Hlavní myšlenkou projektu je vytvořit světlý prostor, který je co nejjednodušší a funkční pro všechny členy rodiny a domácí mazlíčky! Aby se interiér líbil všem členům rodiny, vytvořil jsem městský design v dosti sytých odstínech modré a zelené, doplnil je kontrastně světle šedými tóny, doplnil prostor dřevěnými prvky a doplnil nábytkem natřeným v kontrastních barvách projekt s reliéfním povrchem. Černé a grafitové odstíny v doplňcích a dekorech vytvořily velkolepé linie a siluety.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»