News

5 malých kontejnerových domů, které vypadají neuvěřitelně stylově

Glovers Stodola

Přístavba orientovaná na jih byla postavena za účelem přeměny opuštěné stodoly chráněné stupněm II na udržitelný, moderní a pohodlný domov, který zve přirozené světlo do obytných prostor s prosklenou přístavbou ke stodole. Glovers Barn byla opuštěná stodola z 15. století zapsaná v rejstříku „Historických budov v ohrožení“, která potřebovala kompletní renovaci stodoly, aby se změnila z tmavého, omezeného obydlí na otevřené, příjemné a funkční sídlo. Stamos Yeoh Architects promyšleně navrhli zadní jihozápadní prosklenou nástavbu do stodoly s 20mm štíhlými posuvnými skleněnými dveřmi s minimálním pohledem, aby se maximalizovalo pronikání přirozeného světla do domu. Zapuštěné prahy umožňují snadný přístup mezi kuchyní a vnějšími obytnými prostory navazujícími na vzrostlé zahrady.

Rezidence v přepravním kontejneru se 2 ložnicemi

Uložit fotku
Rezidence v přepravním kontejneru se 2 ložnicemi

Modelování a vykreslování dvoupokojového 2 stop. Přepravní kontejner domů pro klienta v Kalifornii. 40D i 2D výkresy navrhl Soloo Architect.

Kontejner jako současné řešení - FERIZI + FERIZI Architects

Uložit fotku
Kontejner jako moderní řešení – FERIZI + FERIZI Architects

Německá ambasáda v Prištině — Kosovo uzavřela smlouvu s architektonickou kanceláří „Ferizi + Ferizi Architects“, aby naplánovala a realizovala budovu Annex Office pro jejich účely. Jako samostatná část tohoto objektu je navržena čekárna jako samostatně stojící stavba. Tato kancelářská budova je postavena sestavením osmi použitých kancelářských kontejnerů, které byly dodány na kamionech a po několika hodinách ustaveny na principu LEGO, podle plánu na pásových základech. Odstraněním flexibilních vnějších stěnových panelů vznikla velká místnost o ploše 115 m² s pultovou stěnou jako předělem místnosti mezi dvěma kancelářskými prostory, každý se sedmi pracovními stanicemi a třemi pulty pro agenty na jedné straně a místností pro návštěvníky na druhá strana. S tímto systémem lze snadno realizovat řešení místností ve všech rozměrech. Nádoba, viděná jako geometrický tvar, je jednoduchá, osmihranná, pevná krabice. Zarážející je standardizovaná dokonalost jeho rozměrů: 2.44 metru na šířku, 2.59 metru na výšku a 6.06 metru nebo 12.19 metru na délku. Od svého zavedení v roce 1956 americkým dopravním podnikatelem Malcomem McLeanem se kontejner stal celosvětově standardizovaným přepravním modulem, ať už na lodích, kamionech nebo na stavbách. Přepravní kontejnery navíc způsobily revoluci v dopravním průmyslu, znatelně posunuly globalizaci, a tak přímo či nepřímo ovlivnily celý náš život. Ale po pouhých několika letech, kdy byly opotřebovány první zámořské kontejnery, mnozí inženýři rozpoznali pozitivní vlastnosti použitých přepravních kontejnerů pro stavbu domů, zejména proto, že jsou robustní, flexibilní, multifunkční a z druhé ruky relativně levné na nákup. Doba zacházet s kontejnery výhradně jako s přepravními předměty již dávno uplynula. Kontejnery jako „měřítko všech věcí“ lze ve stavebnictví jen stěží ignorovat. Jejich použití již není omezeno na dočasné použití, protože školní kontejnery, informační kontejnery, kancelářské kontejnery nebo celé obytné budovy jsou dnes součástí našeho každodenního života ve stavebnictví. Současné příklady kontejnerové architektury však dokazují, že i ta nejnáročnější řešení pro stavbu kontejnerů jsou proveditelná. Pro své specifické estetické a prostorové kvality slouží kontejnery také jako designové parametry pro rozvoj nových forem architektury a urbanismu. Administrativní budova jako přístavba vízové ​​sekce, vyznačující se moderními materiály a soudobou estetikou, byla navržena a postavena především jako nízkoenergetická budova. Rozsáhlá izolace pro dosažení pohodlné a udržitelné konstantní teploty v interiéru, vysoká kvalita oken a nízká spotřeba energie činí budovu energeticky úspornou. Součástí tohoto zařízení je i propracovaná osvětlovací technika, sítě, topné systémy a klimatizační systémy. Vytváří celkový harmonický obraz a zaručuje nejvyšší standard udržitelné výstavby s ohledem na skutečnost, že ekologická recyklace a opětovné využití se v naší společnosti stávají stále důležitějším tématem. Západní a východní strana dřevěné fasády je kompaktní a má málo otvorů, zatímco jižní fasáda je zcela otevřená s velkým množstvím skla. Jeho prostorová otevřenost zajišťuje transparentní, přátelské pracovní prostředí, které propouští do prostoru hodně světla. Tato otevřenost umožňuje ničím nerušený, příjemný a přírodě blízký výhled z vnitřních prostor do krásné zahrady. Při instalaci důmyslných světelných zdrojů v zahradě byl kladen důraz nejen na funkčnost a bezpečnost, ale také na krásu zahrady, která se ukáže večerním osvětlením. Velká horizontální bílá „brizola“ slouží jako vnější protisluneční systémy, namontované na přístřešky vstupních prostor modulární konstrukce a zastřešení, vhodně vrhají stín na tyto plochy a zároveň formují celý architektonický jazyk. Zatímco na jedné straně jsou dvě kvadratické římsy zavěšené ve vzduchu, jsou ukotveny ocelovými schody a ladí s dřevěnou fasádou, vedou zaměstnance do jejich kancelářských prostor, rafinovaný moderní interiér na druhé straně dokonale spojuje funkčnost a inovativní technologie , kulturu a pozitivní dopady na efektivitu a pohodu zaměstnanců. Atmosféru určuje hodně bílé, propojené teplými dřevěnými a barevnými akcenty. V případě řešení osvětlení je převážně lineární stropní osvětlení použito jako překrývající se designový prvek jak pro kanceláře vízové ​​sekce, tak i pro přepážky a čekárny pro návštěvníky. Podtrhují puristický design s cílem vytvořit příjemné světlo pro požadované celkové osvětlení a zajistit optimální světelné podmínky bez rušivých odrazů na obrazovkách počítačů. Na pracovištích jsou navíc instalována přesně umístěná závěsná svítidla, která zajišťují příjemný jas místnosti. Ve vstupním prostoru harmonický a jednotný světelný efekt ze země zdůrazňuje integraci fotografie a architektury. Fotografie krajiny, lidí, míst, vyjadřující nezapomenutelné, působivé okamžiky a vzpomínky, byly s láskou vyryty na čtvercové dubové bloky 8 x 8 cm. Myšlenka efektivního, působivého prostředí, které stimuluje a inspiruje práci, byla předpokladem, na kterém byl založen celý designový koncept. V důsledku toho již nebyla modulární konstrukce vnímána prostřednictvím historie využití a jizev, ale spíše jako struktura pracovní atmosféry, umění a elegance.

Zajímavé:  Odhalujeme důležité krajinné tajemství: hlavní věcí je kompozice.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»