News

Rekonstrukce Typický jednopokojový byt 32 mXNUMX. m, který byl přeměněn na světlé studio s ložnicí a obývacím pokojem v domě

Obývací pokoj bez TV, kuchyně bez myčky. Žádné oběti – majitelům se to tak prostě líbí

Evgenia Nazarova

Evgenia Nazarova 3. června 2018
Pravidelný přispěvatel Houzz, interiérový novinář
Uložit komentář 86 Líbí se 308
podíl
Twitter Email
vytisknout
Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

O projektu
Místo: Moskevská oblast, Chimki, obytný komplex «Solární soustava»
Velikost: 32 m4,6 (plus balkon 2,77 mXNUMX), výška stropu XNUMX m
Kdo zde bydlí: Elena Kareva a Alexander Romanov
Autoři projektu: Ivan Proskurin a Ekaterina Irtyugo, PROSTOR PRO ŽIVOT

Majitelé tohoto bytu, Elena a Alexander, pracují pro leteckou společnost. Aby se manželé mohli pohodlně dostat do práce v Šeremetěvu, koupili si svůj první společný byt v Chimki.

Zpočátku se snažili sami vymyslet rozvržení. Ale když jsme přijali byt, rozhodli jsme se neriskovat s elektrikou a komunikací — obrátili jsme se na designéry. Chtěl jsem provést renovaci „krásně, kompetentně a na dlouhou dobu“.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Hledání na internetu nás přivedlo k projektu studia SPACE FOR LIFE v Dolgoprudném (o tomto bytě jsme hovořili v článku „Pryč: malé studio s robotem a postelemi“). Eleně a Alexandrovi se líbilo, jak racionálně návrháři pracovali s malými prostory. „Výsledkem bylo, že vše v našem bytě dopadlo přesně tak, jak jsme chtěli: jednoduše a bez okázalosti, se spoustou světla,“ poznamenávají majitelé.

Zajímavé:  5 chyb v návrhu kombinované koupelny.

Oprava trvala tři měsíce. „Tento projekt je velmi vzácným příkladem, kdy jsou interiéry na papíře i v životě podobné jako dva hrášky v lusku: prostor jsme pečlivě naplánovali a navrhli, ergonomii jsme vypočítali na centimetry. Většinou se v průběhu rekonstrukce musí provést úpravy a stává se, že díky toku nápadů z původního plánu nic nezůstane,“ vysvětluje Ivan Proskurin, jeden z projektantů projektu.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Dispozice bytu

Původně byl 32metrový byt developerem plánován jako jednopokojový a pronajímal se betonový, s jasným plánem: vlevo pokoj, vpravo kuchyň a koupelny. Majitelé chtěli spát na plné posteli, než rozkládat pohovku, ale bez obětování obývacího pokoje. Hlavním designovým úkolem se stalo spojení dvou zón s různými funkcemi.

Byly v podstatě dva způsoby, jak ložnici vměstnat do malého bytu: buď vytvořit výklenek, nebo zavést blok s příčkou, jako ve finální dispozici. Skleněná přepážka zachovává pocit objemu a v režimu pro hosty, když potřebujete skrýt ložnici, může být zatažena.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Na materiálech nešetřili, ale ani to nepřeháněli. Jednou z hlavních nákladových položek byla svařovaná konstrukce příčky: takové systémy stály až 20 tisíc rublů na mXNUMX, ale náklady se vyplatily.

Přepážka působí nejúplnějším dojmem a sklo je pevně a bezpečně upevněno. Navíc, pokud se na některém ze skel časem objeví škrábanec nebo prasklina, můžete je snadno vytáhnout a vložit nové. Jedny z dveří příčky jsou výklopné a slouží zároveň jako vstupní dveře do ložnice.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Nápad na fotku: Závěs na vnitřní straně příčky umožňuje zastínit ložnici a skrýt postel před hosty.

Hlavní proudění vzduchu do ložnice zajišťuje nucené větrání. Sami majitelé však říkají, že systém využívají zřídka: příčka není vzduchotěsná a v ložnici je většinou dostatek čerstvého vzduchu.

Zajímavé:  Jak postavit plot u vaší dachy vlastníma rukama: podrobné pokyny s fotografiemi z.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Nástěnná barva Tikkurila

Nábytek byl vybrán především z IKEA. Mimochodem, naproti pohovce není televize. „Mnoho známých a kolegů to stále překvapuje – jaké to je žít v bytě bez televize?! To nám naprosto vyhovuje: nepotřebujeme to,“ říkají majitelé.

Tmavě zelená barva, kterou Elena a Alexander zvolili pro stěny, je neutrální a poněkud klasická — nevyjde z módy po mnoho let.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Na čem jste ušetřili: Výběr tapety zabere čas, který by bylo nutné strávit v obchodech. Zvýrazňující stěna byla nakreslena ve stejném odstínu zelené jako stěna v obývacím pokoji. Stavitelé se samozřejmě museli hodně snažit: úlomek, ze kterého vzor vznikl, byl malý a museli ho přemístit a počkat, až uschne. Čím větší je šablona, ​​tím je dražší, ale také se s ní lépe pracuje.

VÍCE FOTEK…
Prohlédněte si pohled z ložnice do obývacího pokoje a další úhly bytu — plné natáčení v profilu studia SPACE FOR LIFE

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Pro zachování objemu a vizuální lehkosti prostoru byla kuchyně-jídelna spojena s obývacím pokojem. Majitelé neplánovali moc vařit, proto byl při výběru a plánování kuchyně kladen hlavní důraz na estetiku.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Lednička je jediným „sloupem“ v kuchyni, zbytek systémů je zabudován do spodních skříněk a horní police slouží jako stojan na nádobí a koření. Majitelé dokonce odmítli používat myčku na nádobí s tím, že prostě tolik nádobí nepoužívají.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

V celém bytě byly použity stejné materiály: barvy na stěny a laminátové podlahy. Zohledněny byly jak stylové, tak ekonomické předpoklady: například laminátová podlaha v chodbě vydrží déle než parkety. To znamená, že povlak nebude muset být po několika letech měněn.

Zajímavé:  5 bytových projektů v domech z let 1980-90.

Všechny úložné systémy byly umístěny ve velké vestavěné skříni se zrcadlovými čely. Vybrali jsme otočné dveře — tato technika je dobrá pro jednotu interiéru: dveře jsou ve stejné rovině, zatímco posuvné systémy mají odsazení.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Idea: Koupelna i toaleta v bytě jsou malé — ukázalo se, že není tak snadné umístit pračku organicky. V důsledku toho byla umístěna v pravém úhlu ke skříňce, rovnoběžně s vanou a obklopena pracovní deskou.

Strojek a podstavec pod dřez mají různé výšky, ale mají společnou desku, proto je mezi nimi malý schod. Toto rozhodnutí se však nezdá být vynucené. Díky jedinému materiálu vypadá design jako akcent a vytváří další povrch pro skladování.

Studio PROSTOR PRO ŽIVOT Uložit fotografii

Na záchodě zopakovali lakonický dokončovací scénář a umístili umyvadlo — velmi úzké, aby bylo místo pro průchod.

O AUTOROCH INTEREPA.
Staň se profesionálemeh studia PROSTOR PRO ŽIVOT prozkoumat práci jiných designérů nebo zadat svůj vlastní projekt

VE VAŠEM MĚSTĚ…
Najděte si designéra na Houzz – objednejte si svůj vlastní projekt

RÁDI NÁVŠTĚVUJEME.
Chcete být hrdinou dalšího článku? Napište na RuEditors@houzz.com a připojte několik fotografií vašeho interiéru (stačí fotit smartphonem). Pokud se rozhodneme pro zveřejnění, určitě se vám ozveme!

Od jednopokojového Chruščovova domu 30 mXNUMX až po světlé studio

Minimalistický design, zónování s nábytkem, několik jasných akcentů a — voila! — jednopokojový byt v Chruščov se proměnil v módní studio.

Místo: Moskva
Objekt jednopokojový byt 30 mXNUMX.
Výška stropu: 2,5 m
Autoři projektu: architektky Anny Morozové a Ulyany Dubrovové
Rozpočet projektu: 1,5 milionu rublů
Implementace: 2023 rok

Zajímavé:  Ložnice 12 mXNUMX metry: design a fotografický design.

Jedná se o byt v cihlové budově série 1-511 (Chruščov) postavené v roce 1963. Majitelkou je mladá dívka, která nemovitost koupila během rozsáhlé rekonstrukce, ve fázi hrubého dokončení. Předchozí majitelé zvládli přestavbu: vybourali příčku mezi kuchyní a pokojem a přesunuli vstup do koupelny ze „špinavého“ prostoru do čisté chodby. Nainstalovali jsme i elektriku, vylili potěr a vyrovnali stěny. Některá z těchto řešení se v novém projektu zakořenila.

Stav bytu před rekonstrukcí

Co zákazník požadoval?

  • Univerzální interiér pro pohodlný život jednoho nájemníka nebo páru.
  • Minimalistický design s jasnými akcenty.
  • Skryté úložiště.
  • Splňte rozpočet 1,5 milionu rublů a lhůta je pět měsíců.

Logika přestavby

„Majitel plánoval vzdát se plynu a spojit kuchyň s obývacím pokojem,“ říkají autoři projektu. „Během realizace jsme se ale od této myšlenky vzdálili. V bytě se tak objevila posuvná skleněná příčka, která izoluje kuchyň.“

Příčka mezi pokojem a chodbou byla demontována a na její místo byla instalována skříň. Slouží jako šatna a zároveň izoluje ložnici od vstupního prostoru.

Plán měření
Plánovací řešení

kuchyně

Rohová sestava byla objednána ve dvou odstínech šedé. Většina fasád je světlá, se skrytým kováním — tak úložný systém „splyne“ se stěnami a z obývacího pokoje je prakticky neviditelný. Pouze dvě skříňky jsou tmavé, což zvýrazňuje varnou zónu. Všechny domácí spotřebiče jsou vestavěné. I přes malou velikost kuchyně jsme umístili kompletní sadu potřebných spotřebičů: lednici, varnou desku, pračku a myčku. V bytě není ohřívač vody — v bytě je centrální zásobování teplou vodou.

Podlaha je křemenný vinyl FineFloor (1409 „Aarhus Oak“), skleněná příčka Revecon, kuchyně na míru, backsplash porcelánová dlažba Betonhome

Na čelní stěně jsou umístěny zásuvky pro malé domácí spotřebiče — mikrovlnky, varné konvice, kávovary. Spotřebiče se „schovají“ v rohu za chladničkou a nevytvářejí vizuální hluk.

Zajímavé:  Erná kuchyně: nejlepší kombinace, 107 krásných fotografických nápadů.

obývací pokoj

Obývací pokoj spojuje funkce jídelny, pracovny a místa k odpočinku. Úzký barový pult se stal alternativou ke stolu — nezabere mnoho místa a zároveň plní několik úkolů: můžete u něj obědvat nebo pracovat s notebookem.

Na stěnách je omyvatelná barva Mattilda: světlá NCS S 1000-N a modrá NCS S 5030-R80B, barový pult BestMebel, židle INMYROOM, skříňka YASHKAF, stropní svítidlo Abrissvet

Výběr pohovky se ukázal být obtížný — hledali jsme miniaturní model s „lehkým“ designem a schopností přeměnit se na relaxační prostor. Na divan.ru se našel vhodný — model Kusken s délkou 145 cm vůbec nepřetěžuje prostor. A pokud potřebujete ubytovat hosty, lze ji rozšířit na plnohodnotné dvoulůžko.

Naproti pohovce je policový díl Kane. Stejně jako zbytek nábytku z tohoto projektu je multifunkční: slouží jako televizní stolek a opticky odděluje ložnici od hlavního prostoru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»